Fleischer (SPR-RSČ): Dopis Generálnímu finančnímu ředitelství

26.11.2017 18:35

Každý stát je financován (nebo by měl být) z daní a poplatků občanůa firem, kteří vydělávají peníze snadno, protože jim to tak stát usnadňuje. To bychom ale nesměli žít v Exekustánu – České republice.

Fleischer (SPR-RSČ): Dopis Generálnímu finančnímu ředitelství
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

V běžném vyspělém a bohatém státě jsou zajeté zákony, které fungují. Padesát let i sto let fungují a doba i lidé se mění.

V demokratické společnosti, jejíž financování a fungování je postaveno na tržní ekonomice, na tržním systému, se ale předpokládá, že stát bude vytvářet takové podmínky, aby lidé mohli podnikat sami a produkovat peníze a samozřejmě bohatnout, utrácet, dát vydělat druhým a platit daně, ale jen nezbytné k udržení chodu státu.

Jinak je tomu v České republice, která je dlouhodobě postavena na škrcení příjmů ekonomicky aktivních, ale i starobních a invalidních důchodců a osob, dočasně práce neschopných, nebo se na práci připravujících, či hledajících po ztrátě zaměstnání.

V praxi by mělo být podnikání založeno na jednoduché registraci a jednoduchém vedení účetnictví i správě daní.

V České republice se potřebuje nažrat stádo politických prasat, která žerou tolik, že ani DPH z miliard rohlídků denně, ani daně z příjmů velkých korporací a ani poplatky občanů jim nestačí.

Důkazem je Ministerstvo práce a sociálních věcí, kde socialistická ministryně Marksová a její n ezvládnutá funkce, připravila stát o miliardy korun a nyní platí přes 33 milionů měsíčně jen za provoz systému, který zajišťuje vyplácení dávek, což zajišťuje OKsystem, který se snažil vyšachovat ze hry již bývalý ministr Jaromír Drábek a jeho následnice Michaela Marksová nedokázala za 4 roky s IT systémem MPSV ČR udělat nic. To jsou ovšem hrubá čísla.

Dalších 106 milionů vynaloží ministerstvo na konzultanty pro své IT projekty (dodavatel E&Y).

Kde jsou potom dávky v hmotné nouzi? Ministerstvo, které se má předně starat o chudé, ale o dočasně chudé a stavět je na nohy, aby začali pracovat, nebo podnikat, vyhazuje miliardy na předražené služby firem, které vybrala ještě stará známá ODS a které udržuje u kšeftu socialistka Marksová.

Ovšem toto není jediná podstata problému. Marksoví se chlubí, že konečně po 6 letech, kdy ODS tlumila minimální mzdy, se jí podařilo skokově v několika letech zvýšit minimální mzdu z 8 000 Kč na 12 200,- Kč měsíčně. Že jde o snahu, aby pracující měli více peněz? Omyl! Kolik osob pracuje za minimální mzdu? Určitě dost a určitě jejich zaměstnavatele brzy zadrží patrně daňová Kobra a odbor hospodářské kriminality, protože v chodu je boj s šedou ekonomikou a také tlak Evropské unie na zvyšování příjmů v jedné ze zemí EU, která padá na ústa, ačkoliv se zaplacená Česká televize snaží lhát o růstu ekonomiky. Nikdo však neví z čeho ten růst. Možná ze vzduchu.

Domácí spotřeba relativně roste, protože obchodní řetězce jdou pod cenu a vyprodávají staré zásoby, aby naplnily sklady novými a nejedná se jen o kazitelné máslo, ale o staré počítače, protože se chystají počítače nové generace, které prostě každý musí mít a nejen počítače. Je třeba mít přehled o financích domácností a proto chytré lednice, chytré televize s kamerou a mikrofonem a chytrý mobil, kterým lze objednávat a platit v obchodech i v MHD. To je ale jiná kapitola.

Jsme u domácí spotřeby. V reálu rodina si moc neužije a už vůbec jednotlivec se SŠ vzděláním, ale mnohdy i s VŠ kvalifikací, nemají šanci přehoupnout částku, která v západní Evropě činí minimální mzdu a ve východní jde o běžnou mzdu, ovšem VŠ vzdělaných osob.

Přitom spotřebitelské ceny jsou na úrovni západních států, kde mzdy, ty běžné, nikoliv minimální, se pohybují na € 2000,- čistého a výše. Spotřební elektornika a oblečení, ale i některé potraviny jsou levnější v Německu, než v Česku. Roste počet předlužených a rodiny, či páry se stěhují do bytů 1+kk, které jsou na metr čtvereční dražší, než velkoplošné byty, ale ty si mnoho lidí nemůže dovolit a tak nové domy s 4+kk a 3+kk zejí prázdnotou stejně, jako staré městské velkobyty v centrech měst, která se o ně nestarají, ale zastupitelé se starají jak je schramstnout a vyždímat z transakce tučnou provizi.

Běžný český občan, jichž je 60% a více, chodí do práce a vyjde se mzdou díky společné domácnosti dvou pracujících. Úspory je nelákají – není nadhodnota, ze které by se daly realizovat a tak nepomůže ani zvýšení úrokových sazeb čarovné ČNB. Spíše ještě trpíme jejich předražením Eura, které zvedlo ceny pro firmy závislé na dovozu surovin, nebo polotovarů a také zvedlo ceny běžným občanům a nejen na dovolené.

Možná by se i tak dalo žít, kdyby ovšem do toho všeho neexistovaly saknce pro neplatiče – OSVČ v druhotné platební neschopnosti, které nemohou hradit sociální pojištění a tak jim stát nařizuje lichvářský úrok ve výši 0,05% z dlužné částky denně.

K tomu EET a za zadkem soukromý exekutor, který hrabe kde se dá a systém, který zákonem umožňuje brát lidem veškeré finanční příjmy ze všech stran a zcela tak povinnou osobu odstřihnout od veškerých peněz. Tím vznikají předlužení. Nikoliv finanční negramotností. Jak může být dlouhodobě fungující OSVČ finančně negramotná? V dluzích se ocitne, až na ni skočí dva exekutoři s nejvyššími poplatky a sankčními úroky na světě.

Sečteno a podtrženo – předlužená lůza a bohatnoucí kriminálníci, kteří si razí cestu do nejvyšší politiky. To je obraz dnešní České republiky.

Podnikají se cesty do Číny. Proč? Češi odmítají pracovat 12 i 24 hodin denně za 15 až 20 tisíc brutto, když si za to nic nekoupí a schramstne jim to stejně mzdová účtárna pro soukromého exekutora, který si počká, až přijde zbytek mzdy na účet povinného a tam jej schramstne také.

A tak za nás budou dřít Číňané a my budeme vytlačeni z práce na ulici, zametat chodníky za 200 korun, které zajistila s úsměvem socialistická ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová.

Čítávám na sociálních sítích, že Amerika padne. Že se topí v dluzích. Upřímně – neznám úspěšného podnikatele, který by se čas od času nezadlužil, aby investoval do rozvoje svého podnikání. Dluh není důvod k rozsudku smrti, ale prostředkem pro chytré, jak ještě více vydělat a dluh hravě splatit. Možná pro hlupáky jak si půjčit na flašku a hru na automatu, ale tihle mě nezajímají.

Amerika nepadne nikdy. Proč? Obecně je tam vidět peníze na každém kroku. Může je vydělat student koupí akcií, ale i farmář, rozšířením výroby a koupí paketovacího stroje atd. Amerika je plodná země – má vysokou kupní sílu. Spotřeba táhne spolu s ostatními kapitolami.

Někdo namítne, že Amerika vydělává na válkách a burzovních spekulacích. Fajn, asi ano, ale to zdaleka nemůže být vše.

Co třeba Švédsko, které navíc živí 700 000 muslimských uprchlíků, z nichž pracuje 15 400.

A zbytek žije ze sociálních dávek v nově postavených domech. Cože? Nově postavené domy? Kde na ně Švédsko vzalo? Jednoduše. Jejich politici nekradou a neexistují tam předražené státní zakázky, jako například na MPSV ČR…

Prostě stát může být malý, jako Švédsko, ale i velký, jako USA a je možné, aby byli bohatí i dělníci a OSVČ.

Nemožné je to jen v jediné zemi na světě. V České republice. „Holé zadky nám kapitalismus nevybudují, to je jasné“ řekl jedinou pravdu nejlepší chemik mezi ministry financí Miroslav kalousek kdysi na přednášce na ekonomické fakultě. Ano, měl pravdu, protože holý zadek, který z nás udělala mimochodem i jeho vláda v níž seděl jako nejlepší chemik ze všech ministrů financí světa.

Nevím, zda příštím ministrem financí bude Feri a pokud se ODS nepodaří zavřít Babiše, budeme mít váhu i v míse na WC s online přístupem na místně příslušný finanční úřad.

A když jsme u toho, brněnský živnostenský úřad zažil nedávno šok v podobě rušení živností.

Důvod? Lidé si přečetli  web Generálního finančního ředitelství a většina jaksi nechápe zbytečnou složitost EET a také zbytečnou složitost při přihlašování k DPH.

Překombinované a neucelené, nekoncepční řešení organizace podnikatelského prostředí a nerovnost mezi cenami zboží a mzdami položí Českou republiku spolu s rozkrádáním staronovými partajemi a jejich předraženými zakázkami.

Je pár dní po volbách a nemáme vládu ani premiéra. Před několika dny se skloňovalo jméno „volič“ nebo „občan“ všemi politiky. Dnes? Už zapomněli, že existujeme.

Rozdíl mezi Českem a USA, či německem je ten, že je to jako beton a zkultivovaná půda.

Na český beton hodíš hrst zrní a to uschne. Na americký lán hodíš hrst zrní a do půl roku ti vyroste úroda.

Bez peněz není kšeftu a tak se hořce směji nad osudem nás, kteří jsme nadšeně zvonili klíči, když jsme netušili, že neodstraňujeme komunistické prospěcháře, ale tvoříme plodné prostředí pro jejich potomky a je samotné s převlečeným kabátem.

Stát nepomáhá lidem se postavit na vlastní nohy, ale zahrnuje občana papíry a předpisy a EET a bere vše, co vydělá a o zbytek se postará soukromý exekutor, který z bagatelního dluhu udělá statisícový byznys pro jeho rodinu.

A tak jsem napsal dopis a čekám. Napsal jsem: 

DOPIS GENERÁLNÍMU FINANČNÍMU ŘEDITELSTVÍ

Generální finanční ředitelství
Lazarská 15/7
117 22 Praha 1

Popíši zde situaci člověka, kterého systém exekucí v ČR předlužil, díky jediné exekuci a který se snaží něco dělat, nejprve jako podnikatel a pak jako zaměstnanec. A ptám se politiků – jak má takový občan postupovat, aby nezemřel hlady na ulici?

OSVČ je osoba, která žije pouze z toho, co vydělá a nedostane od nikoho nic zadarmo. Navíc aniž by vydělala, musí zaplatit již od prvního měsíce zálohy za povinné zdravotní pojištění a sociální pojištění.

Minimální zdravotní pojištění pro rok 2018 je 2024,- Kč plus minimální sociální pojištění je 2189,- Kč tedy dohromady ještě nevydělal korunu a už musí platit 4213,- Kč měsíčně.

K tomu drobným podnikatelům od března 2018 vzniká povinnost si pořídit mobil, tablet, či notebook s tiskárnou, nebo přenosnou pokladnu s vestavěnou tiskárnou za minimálně 6500,- Kč a nahlásit se k EET.  V případě tabletu jde o cenu cca 2000,- Kč plus minimálně 5000,- Kč tiskárna plus papírové kotouče za 88 korun plus internetové připojení od mobilního operátora, které činí spolu s potřebným mobilním připojením pro hovory asi 800,- Kč měsíčně.

Pokud je člověk v exekuci, pak navíc nemá chráněný bankovní účet a pro příklad – pokud chce vykonávat řemeslné práce, nebo služby, dostane od zákazníka peníze na účet, nebo v hotovosti, kterou složí na účet a tam mu tyto peníze ihned všechny zabaví exekutor.

Dluh však neklesne. Exekutor si řekne: ”Ejhle – začal podnikat” a začne činik kroky, které navýší náklady exekuce a zabavené peníze zmizí v nákladech exekutora a rostoucích úrocích.

Ale podnikatel nemá de facto ani korunu a co řekne zákazníkovi? Z čeho nakoupí materiál na zakázku? Z čeho zaplatí sociální a zdravotní pojistné, když mu vše zabavil exekutor, protože bankovní účet OSVČ není chráněný a z čeho zaplatí mobilnímu operátorovi a z čeho zaplatí přístroj k odesílání EET, když má nechráněný účet a vše mu zabaví exekutor?

Exekutor sice nemá zabavovat věci k podnikání, ale můj notebook mi zabavil exekutor před lety, ačkoliv jsem mu před očima mával evidenční kartou majetku, která byla potvrzena Finančním úřadem. Tedy exekutor zabaví i tablet a tiskárnu pro povinný provoz EET.

Ovšem tady se dostáváme do situace, kdy takovému podnikateli vznikne dluh vůči zdravotní pojišťovně a SSZ a patřičné lichvářské penále ve výši 0,05 % z dlužné částky denně!

K tomu zaplatí pokutu, protože si nepořídil pokladnu EET a pak dluží zákazníkovi, který mu dal zálohu na provedené práce, či služby a nemá nic, protože mu peníze z nechráněného bankovního účtu sebral exekutor.

Tedy zahájením činnosti OSVČ člověkem v exekuci je nemožné, neboť by mu vznikly další dluhy, ale z viny státu a systému, nikoliv z úmyslu podnikatele, protože ten v dobré víře chtěl začít něco dělat a dluhy platit – ale nemůže. Nemá chráněný bankovní účet, na který by mu exekutor nemohl. A exekutor je v ČR podnikatelem, takže se bude hodně snažit a bude pátrat po každé vydělané koruně a tím vytvářet náklady exekuce ještě dražší. A k tomu běží úroky.

Tedy systém dotlačí občana k závěru, že podnikat nemůže.

Pokud bude chtít jít do práce, je situace stejná. Nemá chráněný bankovní účet a tak mu okamžitě po první mzdě je sraženo z účtu vše, kromě nezabavitelného existenčního minima, které se  vypočítává z částky, která se nenavyšovala od roku 2012 a zůstala na hodnotě 3410,- Kč. Jenže mzdu obdrží na bankovní účet, tedy částku po srážce ze mzdy.

Banka může první platbu ve výši dvojnásobku životního minima 3410 Kč vyplatit klientovi, ale jen jednou. Tedy příští měsíc už nebude mít tento člověk vůbec nic. Proč? Protože zákon v ČR umožňuje, aby exekuce mohly být prováděny všemi způsoby naráz. Tedy srážkou ze mzdy a z bankovního účtu zároveň a také zároveň mobiliární exekucí. Člověk je tak tlačen do šedé ekonomiky, ale tu se vláda bude snažit znemožnit, tedy občan v exekucích nemá šanci získat vlastní prací na jídlo a bydlení ani omylem, protože mu dluhy rostou o úroky a nemá žádné příjmy, ačkoliv měl, když se pokusil podnikat, ale ty mu zabavil exekutor a vznikly mu nové dluhy a nové exekuce a pak měl vyplacenu mzdu, tu ale ve skutečnosti také nikdy nedostal, protože mu vše zabavil opět exekutor.

Z pohledu Úřadu práce takovému člověku nevzniká nárok na jakoukoliv dávku, protože měl příjmy, i když mu je zabavil exekutor. Tečka. Tak praví dosavadní české zákony.

A já se ptám odpovědných politiků – co má občan v takové situaci dělat, aby nezemřel hlady na ulici?

Dále navrhuji, aby

a)      OSVČ měly zaveden zákonem chráněný bankovní účet, kde budou finanční prostředky pro podnikání
b)      Zaměstnanci měli chráněný bankovní účet, nebo mzdu a exekuce probíhala jen jediným způsobem
c)      Exekutor byl nikoliv podnikatel, ale státní úředník
d)     Poplatky za exekuce a penále nerostly tak, že dluh je nesplatitelný
e)      Nezabavitelné minimum se zvýšilo dle cenových hladin z dnešní částky z roku 2012

Žádám Generální finanční ředitelství, aby mi poradilo, jak mám postupovat, abych nezemřel hlady, když mám odpracováno 25 let a chci podnikat, nebo pracovat dál, protože mi Úřad práce odmítl vyplácet dávky v hmotné nouzi – příspěvek na živobytí, který byl snížen z 3410,- Kč na 2200,- Kč měsíčně s možností přivýdělku několika set korun, když půjdu zametat ulice bez ohledu na zdraví a věk. Nemohu dostávat dávky,  protože nemám bydliště.

Takto má končit život většiny české populace, když od roku 2001 bylo nařízeno přes 7 000 000 exekucí a exekuci má téměř každý druhý občan v ČR ?

Žádám Generální finanční ředitelství, aby mi poradilo, jak postupovat, abych měl na nájem, protože nájem se získává tak, že nejprve složí zájemce o nájem peněžitou jistotu ve výši 1 nájmu a pak první nájem a pokud to neudělá, protože na to nemá, pak nedostane ani nájemní smlouvu, ani klíče od bytu, tedy je bezdomovcem a nemá nárok na výplatu dávky hmotné nouze a to ani příspěvku na živobytí, tedy oněch od roku 2012 nezměněných 3410 Kč měsíčně po dobu půl roku a pak 2200,- Kč měsíčně, z čehož musí uhradit jídlo, oblečení, hygienu, léky, jízdenky a poplatky za telefon, pokud chce sehnat práci.

Žádám, aby mi Generální finanční ředitelství sdělilo, jak z této pasti ven, když na základě bagatelních dluhů, které se různými finančními společnostmi překoupily i s náklady vymáhacích agentur a penálem a vytvořily do smrti nesplatitelný dluh a systém neumožňuje ani pracovat jako zaměstnanec, ani podnikat, protože soukromý exekutor bere všude, kde to jde a občan nemá na jídlo a bydlení, natož na podnikání a ježdění do práce a oblékání se.

V Brně dne 24.11.2017

Karel Fleischer
Administrátor webu Exekuce není byznys
Administrátor skupiny na Facebooku Stop soukromým exekutorům v ČR
Místopředseda SPR-RSČ Miroslava Sládka

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.