Fleischer (SPR-RSČ): Facebook vyvolal nenávist vůči sobě blokováním lidí pro nenávist

30.08.2018 19:57

Je to problém dnešní doby. Všude zakázaná cenzura a všude podporovaná svoboda slova je nyní díky jakési privátní internetové společnosti, tématem číslo jedna, protože stoupá počet udaných lidí, kterým Facebook zablokoval možnost přidávat příspěvky.

Fleischer (SPR-RSČ): Facebook vyvolal nenávist vůči sobě blokováním lidí pro nenávist
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Obsah vašeho příspěvku vyhodnotí nějaký softwarový robot na základě nadprahového počtu udání od skupinky sluníčkových aktivistů a jakýsi zaměstnanec Facebooku bez znalosti obsahu a možná i jazyka výroku klikne na blokaci a je hotovo. Musíme měsíc mlčet.

Globalizovaný informační prostor porušuje hrubě Listinu základních práv a svobod i Ústavu Spojených Států Amerických.

Je to stejné, jako kdyby na ulici stáli agenti a poslouchali rozhovory lidí. Pokud by se lidé bavili za použití jistých klíčových a zakázaných slov, agenti by dva diskutéry na ulici od sebe odtrhli a zakázali by jim spolu komunikovat měsíc, třeba pod trestem vězení.

Ovšem i to vězení za výroky z Facebooku hrozí, jak jsem viděl předvolání policie k podání vysvětlení k výroku na Facebooku, které vystavil jeden facebookový diskutér.

Možná se to někomu zdá jako bezvýznamná věc, ale tady začíná nejbrutálnější totalita, jakou si ve světě informačních technologií vůbec dokážeme představit.

Facebook nalákal miliardy lidí, aby je v zápětí svévolně „vychovával“ dle jakýchsi interních pravidel jejich komunity.

Lidé si zvykli komunikovat přes Facebook a jak je zvykem, nějaká ta nadávka přiletí a náhle zjistíte, že jste vyvrhelem společnosti a měsíc musíte držet ústa.

Z dětských let si pamatujeme, že takové tresty vedly k opaku. Dítě ještě více zuřilo.

Stejné a horší je to se sebevědomými a mnohdy vysoce postavenými dospělými, u kterých je efekt zákazu vyjadřování něčím potupným a silně urážejícím.

Má to údajně tlumit nenávist proti islamistům. Ovšem pikantní na celé záležitosti je, že když si na Facebooku rozbalíte online mapu světa a kliknete třeba na Švédsko, nebo Sýrii, uvidíte tam řvát nějakého muslima, který možná patří k IS a určitě tam nehuláká online láskyplná vyznání svým křesťanským bratrům. Ale toho nikdo nezablokuje, protože je vidím vykřikovat denně a dle intonace je mi jasné, že právě nevysvětluje pokles výnosu řepky na hektar na místních polích.

Nenávist je vždy vyvolána (u psychicky zdravých lidí) jen tím, že nenáviděná strana později následně nenávidící straně provádí něco špatného. To co lidé vidí na televizních obrazovkách a čtou v médiích, je jednoduše děsí. Řekl bych, že pokud vám někdo zapálí auto a hodí molotovův koktejl do bytu a až vyjdete z domu dostanete od něj tři rány kamenem do hlavy za pokřiku, že jste nevěřící prase a máte zdechnout, že zrovna v ten okamžik nepocítíte nesmírnou lásku vůči pachateli všech těchto hanebností a nedáte mu kytičku a nepolíbíte ho na čelo. Asi.

Lidé vidí drzost imigrantů a hlavně jejich množství a naprostou odevzdanost těch, kteří by nás měli před invazí imigrantů bránit – politiků, orgánů EU a NATO.

Strach o vlastní život, který je vyvolán odůvodněnými skutečnostmi, je strach oprávněný a Evropa asi nebude úplně v bezpečí, pokud se každý měsíc klaní minutou ticha představitelé EU nějakým zabitým obětem, které má na svědomí nějaký arab – muslim, ať je to v Paříži, Mnichově, Londýně i jinde a je to stále častější. Tyto akty vyvolávají v centrech teroristů jistě bouřlivý smích a jásot.

Všichni kritizují USA a jejich v ústavě zakotvené právo nosit zbraň. A kritizují zejména osamocené střelce, kteří tak konají pro psychickou poruchu, nebo že neunesli, jakožto labilnější jedinci, nějakou dlouhotrvající křivdu. Ovšem zde je nutné si spočítat, jakou plochu mají USA a Evropa a spočítat počet střelců na počet obyvatel a čas a dát to do poměru. V České republice jsme bohužel měli střelce a Bohu dík jen jednoho v Uherském Brodě, který podnikl vražednou střílečku  24. února 2015, k tomu v období, kterému se říká depresivní. Nebudeme zkoumat příčiny tohoto politováníhodného a nešťastného činu, ale fakt, že byl jeden, co do rozsahu a následků.

Velké USA s 326 miliony obyvatel s mnohem různorodější skladbou populace, mají v poměru vlastně stejný nápad takovéto trestné činnosti. Ovšem ve srovnání s vražednými útoky islámských exktrémistů v celé EU, nikoliv jen v desetimilionové České republice, jsou USA po stránce zabíjení zbraněmi a výbušninami hotový andílek a zemí klidu a pokoje.

V EU najíždí muslimové do lidí, jsou zde běžné již několik let betonové zábrany, maskované třeba vánoční dekorací, aby bránily případnému teroristovi vjet na vánoční tržiště, kde se pohybuje mnoho lidí a převážně dětí.

Lidé se oprávněně bojí, protože riziko terorismu existuje, je tu a je blízko a je reálné. Strach lidí o svůj život a hlavně o životy svých dětí a blízkých a o svoji budoucnost a svůj domov, se musí přece nějak projevit u člověka, který má cit a srdce. Strach z ozbrojených teroristů tedy vyvolává, z psychologického pohledu, zcela přirozenou touhu se projevit a – ulevit si nadávkou.

Já sám nejsem pro nějaké šíření globální nenávisti proti všem muslimům, či komukoliv jinému, protože to už tu bylo, když se v minulém století ze všeho začali obviňovat Židé a později svážet do táborů a fyzicky likvidovat. Každý člověk s normálním cítěním, takovýto čin odsuzuje a má k němu odpor.

Lidé sami od sebe by neměli většinou důvod nenávidět araby a muslimy, pokud by žili tak, jako ku příkladu u nás v České republice. Čechům nevadí arabská komunita, která zde žije od roku 1983, tedy ještě z éry bolševických tátů, dnešních pravicových synků, kteří sedí v parlamentu České republiky. Ovšem je velký rozdíl do země pouštět v rozmezí 40 let desítky cizinců a je rozdíl do země pustit během 5 let 400 000 muslimů – Švédsko. Navíc ještě lidí, jejichž zvyky, zákony, víra, způsob života – jsou naprosto odlišné od evropské kultury. Co to může způsobit, vidíme v západní EU.

Ovšem v momentě, kdy se překročí dvě meze, začne nenávist. První mezí je velké množství těchto cizinců. Ve srovnání se Švédskem, Francií, nebo dokonce Velkou Británií, máme v ČR „jen pár“ jedinců. Pokud by ale vláda podlehla diktátu Evropské unie a v českých městech by začaly chodit desetitisíce muslimů, nastal by problém a přirozený odpor domácích obyvatel, protože někdo cizí je sem pozval a já, český občan je tu nechci, a ne rozhodně tolik a naráz. Navíc z rizikových zemí, což si na rozdíl od EU, velmi dobře hlídají USA.

A jak bývá zvykem, a to je ta druhá překonaná mez, když těchto lidí je velký počet, začnou si tzv. „dovolovat“ a to i na policisty. Na Youtube můžeme vidět,  jak si černoši doslova hrají s britskou policistkou, shodí jí čepici, otočí ji a naznačuje kopulační pohyby. Koho by toto nerozčílilo? Afričan jde proti bílé dívce a osahává ji. Když ona klade odpor, vrazí jí pár facek a začne ji pronásledovat – známé video na Youtube již rozčílilo mnohé lidi po celé Evropě.

Do krve zkopané děti ve škole, kamení do lidí, hořící odpadové kontejnery… Kde jsi, ty  klidné a bezpečné Švédsko?

V roce 1988 jsem vyšel klidným krokem na procházku centrem Stockholmu, ale dnes jít ve 23:00 hodin stejným centrem, znamená 40 až 50 procentní pravděpodobnost,  že mě minimálně někdo vyfackuje,  kopne a shodí na zem a okrade. Vymýšlím si?  Čtu svodky, které běží na internetu na webu policie ve Švédsku.  A byl jsem tam, na rozdíl od některých všeználků…

Co je to tedy ta nenávist a je efektivní a rozumné proti ní bojovat tak, že oprávněně rozčíleným lidem znemožním se vyjadřovat?

Tyto „tresty“, na které soukromá firma nemá vůbec žádné právo, lidi podněcují k ještě větší nenávisti vůči chráněným teroristům a agresívním muslimům v EU, ale i vůči Facebooku samotnému, což začíná být jeho hrobem, protože lidé odcházejí k VK.com anebo skončí úplně a vytvoří si vlastní web a diskusní skupiny.

A doslova absurdní je skutečnost, že v předvolebním období byly na měsíc zablokovány účty na Facebooku předsedovi a místopředsedovi jedné politické strany a to pro výroky, které by ani česká policie nekvalifikovala jako byť i pouhý přestupek, podle § 49, zákona 200/1990 Sb. Zákon o přestupcích a rozhodně by se tímto výrokem vůbec nezabývala, protože šlo o pouhé vyslovení názvu národnosti,  bez ohledu na kontext,  který nevyjadřoval absolutně žádnou nenávist. Tak se stalo, že předseda a místopředseda legálně zaregistrované a fungující české politické strany, se nesmí vyjadřovat 30 dní,  předseda PhDr. Sládek do 22. září a já, jako místopředseda, do 15. září 2018. Za výrok „Afričané, kteří se takhle chovají, do EU nepatří.“ Za výrok, že nám média vkládají do úst cikány“. Co je na tom nenávist vyvolávající?

S ohledem na nedávné volby a chování českých médií, zejména veřejnoprávní České televize, ale i soukromé TV Nova, by se dalo očekávat, že je to dílko nic nechápajících „sluníčkářů“, kteří  asi nikdy nebyli na stockholmském nádraží po 22:00 hodině… Pár udání odpůrců Republikánů a strana mlčí. Kde je jaká demokracie?

Jakási zahraniční soukromá společnost tak uvedla politické poměry v České republice do hrubé nerovnováhy, protože na 30 dní umlčela vedení jedné politické strany, ale ostatní politické strany se vyjadřovat nadále mohou. K tomu navíc v období před komunálními a senátními volbami.

Obecně vzato, ať je člověk vedoucím představitelem politické strany, nebo běžným apolitickým občanem, každý má právo se vyjádřit a naopak nikdo nemá právo mu v tom bránit. Rozmohlo se nám banování a někteří lidé si libují v tom, že mají administrátorskou „moc“ a zakazují na týden někomu se vyjadřovat. Tady vidíme tu nebezpečnost prorůstání tohoto zlozvyku do společnosti – ono to některým nakonec zachutná a vyroste nám tu totalita první třídy, ze které by se i Orwell roztřásl strachy. Jeden bude práskat na druhého. To přece používali jak fašisté, tak komunisté a ne tak dávno. A je to tu zase?

Je jasné, že tudy cesta nevede a politická vedení všech demokratických zemí na světě by měla jednoznačně vůči tomu projevit odpor a věc řešit mezinárodním jednáním o tom, zda je skutečně nutné roboticky na základě klíčových slov, nebo udávání, blokovat elektronické prostředky komunikace, které se stávají stále důležitějšími v našem životě. Jinak hrozí skutečná totalita a pokud někdo někoho umlčuje v jeho oprávněném rozčílení, nebo i výroku bez zjevných známek nenávisti, nebo rozčílení, vyvolá to naopak ještě větší nenávist, čili celá hloupá Zuckerbergova fašistická blokáda projevů miliónů lidí, může být kontraproduktivní a může vyvolat něco mnohem horšího, než je pouhé lamentování na diskusích na internetu, což potvrdí každý psycholog, který zná efekt přetlaku a jistého pojistného ventilu. I ti komunisté nás nechávali si zanadávat po hospodách…říkám já, jako antikomunista.

Pokračující terorismus a umlčování kritiků terorismu může vést, netvrdím, že v ČR, k výbuchu emocí a k lynčování, které má za následek nikoliv útoky na agresívní útočníky, ale na všechny lidi dané rasy, či náboženství, ať jsou či nejsou agresívní, či ať jsou, či nejsou příslušníky teorirstických organizací. Já se domnívám, že toto přeci nikdo nechce.

A na závěr je tu úvaha o možnosti zneužívání v politickém boji, protože známe dobře na jedné straně poněkud nešetrné výroky poslance Okamury na adresu českých Romů a na straně druhé bezdůvodné blokování předsednictva SPR-RSČ. To vše jen na základě pouhých klíčových slov, ale zcela jistě také na základě udávání domluvené skupiny oponentů SPR-RSČ a za účelem právě zablokování těch nejaktivnějších, pokud jde o publikační činnost na Facebooku. Přitom bezdůvodně.

Je čas věc začít řešit a je čas řešit nejen Facebook a jeho porušování Listiny základních práv a svobod, ale také je čas řešit příčinu všeho - masovou imigraci. A to  tím, že ji zarazíme a zcela znemožníme a konečně začneme zjišťovat skutečně nebezpečné osoby – ty, kteří podněcují muslimy k nenávisti vůči naší evropské kultuře, postavené na křesťanských základech. Tedy teroristy. Ne diskutéry.

Facebook dělá vše proto, aby vyvolal nejen nenávist, ale aby vyvolal mnohem horší následky a těmi může být i občanská válka v Evropě. A tu si nikdo z nás nepřeje.

Pokud by republikáni nebyli umlčováni a byli zvoleni a pokud bychom dnes byli v Poslanecké sněmovně, nebo příští rok v Evropském parlamentu, určitě bychom dávno podali podněty a návrhy k řešení této špatné situace, kdy se „nemoc“ neléčí, ale jen se násilně tlumí její přirozené projevy. A to je nebezpečné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.