Fleischer (SPR-RSČ): Mocní zneužívají tříštění sil a nejednoty občanů

18.05.2018 5:37

Politika je špinavá věc – odpovídá mi asi 37 letý muž, nesoucí dítě. Další – důchodce – politika mě nezajímá, to jsou samí gauneři a zloději. To je část mého průzkumu v ulicích krajských měst v předvolební kampani v roce 2017.

Fleischer (SPR-RSČ): Mocní zneužívají tříštění sil a nejednoty občanů
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Občané tedy obecně považují politiku a politiky za něco nízkého a špinavého, za něco kriminálního a podlého, za něco prospěchářského a lživého. Všímáte si? Ani jedno pozitivní hodnocení. Zkuste si to sami, ptejte se lidí. Odpoví vám stejně.

V takovém prostředí člověk, který žil celá léta jako obyčejný pracující, OSVČ, nebo i nezaměstnaný, a který by chtěl vstoupit do politiky, aby alespoň něco změnil tak, jak by se mu to líbilo, v takovém prostředí nemá šanci se dostat dál do volitelných funkcí.

Kdo jsem vlastně já? Jsem přesně to, co jsem popsal. Běžný člověk, který po škole šel na vojnu a pak pracovat. Měl jsem možnost poznat život v zahraničí a pak přišla naděje nás všech – sametová revoluce. Tehdy jsme se všichni zase sešli na náměstích a v naději na lepší dobu jsme poslouchali řečníky a netušili, že jsou velmi dobře dopředu připraveni.

Ta doba nám některým dala pár šťastných let samostatného podnikání, kdy se nám dařilo a vydělávali jsme poctivě a pouhým prodejem dovozového zboží, nebo poskytováním služeb.

A pak nastalo období, které by se dalo nazvat obdobím temna. Vraždění bílých koní, podvodné nákupy zboží bez placení, zneužívání informací tehdejšími politiky, které jim dnes vyneslo miliardy korun. Nekalé obchody s pozemky, bytovými domy, vše s nějakým tím známým v zastupitelstvu. A společný jmenovatel? ODS a ČSSD. Strany, které jsou spolu v každém zastupitelstvu, v každém parlamentu ve všech obdobích. A jejich přínos? Pro občany staré známé utahování opasků a pro ně miliardy, luxusní vily, řada nájemních domů a bytů, pozemky, které čekají na to, až k nim dorostou města a pak nabydou hodnotu tisícinásobně. Podle Václava Klause rovný boj a stejná startovací čára, podle mě nerovné postavení občana a nadobčana.

Ty bývalé šťastné OSVČ již dnes nemají nic, jen exekuce. Už nepodnikají, protože jim soukromý exekutor zabavil věci k podnikání a uťal veškeré příjmy.

Zaměstnanci se zmítají v bídě a chodí na 12 hodin do práce, což zděsilo americkou novinářku, která byla nedávno na konferenci novinářů v Brně a já zašel na kus řeči, abych jednak poreferoval o poměrech v ČR a dozvěděl se něco o životě v USA od těch, kteří se tam narodili. Informace, že v USA jsou oficielně povoleny pracovní dny jen o osmi hodinách, je jen jedna z mnoha. Tématem rozhovorů byly i exekuce a cenzura v ČR. Novináři mě přesvědčovali, že si v podstatě píší co chtějí a já se o tom přesvědčil – o prezidentu Trumpovi nepsali nic hezkého, přesto noviny vyšly. O Facebooku psali novináři tvrdou kritiku na zneužívání dat a nikdo jim článek nezarazil. V České republice stačí napsat větu na Facebooku a máte blokaci na několik dní. Američané? Ti s tím nemají nic společného, nemohou stíhat sledovat miliardy profilů a blokovat je za věty v cizích jazycích. Čeští cenzoři se o to postarají, stejně jako v ostatních neprávních a nedemokratickcýh zemích.

Mnozí kritizují USA a Rusko, že tyto země zbohatly na krvi a vydírání lidí. A copak v ČR to bylo jinak? Dnes jsou v bankách již dávno zlegalizované peníze těch, kteří házeli své bílé koně do Sečské přehrady a dělali kdovíco. Dnes se cpou do politiky, protože moc peněz jim nestačí, potřebují ještě pravomoce a informace poslance a ministra.

Jak to vypadá, když kandiduje obyčejný člověk jste mohli vidět na mém případě. Česká televize si sama vybrala kdo bude volitelný a kdo ne. A tak zase vládne ČSSD v pozadí s ODS a k tomu všudypřítomná TOP09 a KDU-ČSL a růžky vystrkuje i KSČM, která se cítí silná, protože Babiš spoléhá na její podporu své vlády.

Mezitím občané chodí na 12 i 24 hodin do práce a nemají ani na jídlo. Nájmy a spotřebitelské ceny vzrostly na úroveň Rakouska, kde ale občané mají mzdy až 4x vyšší. Podstatou totiž je co si mohu koupit za hodinu práce. V ČR má skoro 2 miliony lidí exekuce, a většina se musí nějak protloukat šedou ekonomikou, protože normálně by jim ze mzdy nezbylo nic, díky špatnému zákonu, který neumožňuje exekuci jen jedním způsobem. Bere všechno a z čeho má občan platit nájem a jídlo, nebo dopravu a léky a oblečení – to politiky nezajímá.

Místo toho, aby se lidé semknuli, bijí se navzájem i ti dole. I když příznivci SPD v podstatě citují náš program, nadávají mi a zesměšńují mě a naši stranu.

Herci v divadlech se nám smějí a obviňují nás z rasismu, ačkoliv nikdo z nás nikomu neublížil. A právě hra Divadla Husa na provázku, kde Ježíš má znásilňovat muslimku, zdvihla vlnu odporu, ale očekávaná jednota občanů se nekonala.

Když jsem byl jednat s policií a magistrátem o akci, která mj. má být kritikou posměšků herců divadla, na počátek jednání prohlásil zástupce církve, že se od nás distancuje. Církev se distancuje od lidí? Vždyť já sám jsem katolík a věřící člověk! A teď jsem si před svědky vyslechl, že se církev od nás distancuje? Informace, která vzbudila údiv u zástupců policie i magistrátu města Brna. Vždyť přece chci totéž, co církev – někdo se chystá urážet Ježíše a já chci protestovat, stejně jako církev. Nebo církev je něco jiného, než věřící člověk?

Nejednota lidí umožňuje ksindlu bohatnout a okrádat nás a zesměšňovat úmyslně špatnými zákony i prostřednictvím komediantů, kteří nás nazývají rasisty, fašisty a přitom jsou to oni, kdo dychtí po krvi, protože provokativní hra nemůže zůstat bez následků. Dotýká se muslimů a zbytečně popichuje, jakoby bylo cílem zničit poslední baštu klidu v Evropě a vyvolat zde rozbroje mezi muslimy a katolíky.

A já jako občan? Opět jsem mimo. Církev se ode mě distancovala a nazvala mě extrémistou. Kdo čte moje články, udělá si obrázek sám. Jsem já extrémista? A proč bych jim měl být?

Přirozeností obyčejných lidí, mezi které se počítám, je mít klid a kde bydlet a co jíst a bavit se s přáteli. To nám ale upírají politici za podpory herců a některých novinářů.

Možná je čas opravdu vyměnit celou politickou reprezentaci a je určitě čas, aby se do politiky hlásili lidé ze života, běžní občané s nestranným pohledem na věci.

Zahoďme nálepkování, kterým nás politici a média rozdělují a spojme se! To je totiž to, čeho se gauneři u moci bojí nejvíce – jednoty národa a odvahy běžných občanů vstoupit do politiky.

Karel Fleischer
místoředseda SPR-RSČ Miroslava Sládka
předseda MO Brno SPR-RSČ Miroslava Sládka
Lídr kandidátky SPR-RSČ Miroslava Sládka do zastupitelstva města Brna 2018

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …