Fleischer (SPR-RSČ): Nejhorší vláda od listopadu 1989 dokončila dílo zkázy

07.06.2017 9:17

Roste počet bankrotů, roste počet osob v bídě, roste počet sebevražd a bezdomovců a také osob, které musejí být léčeny dlouhodobě v psychiatrické nemocnici.

Fleischer (SPR-RSČ): Nejhorší vláda od listopadu 1989 dokončila dílo zkázy
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

 V květnu 2017 bylo vyhlášeno 1181 osobních bankrotů, tedy o 60 více než v dubnu. Zároveň bylo podáno 1494 návrhů na osobní bankrot, o 160 více než o měsíc dříve. Vyplývá ze statistik společnosti CRIF - Czech Credit Bureau, které má ČTK k dispozici.

Není to zdaleka jen o EET, ale věc má daleko hlubší příčinu.

Živnost a podnikání ukončuje stále více osob a stále více osob dluží tolik, že končí s podnikáním s bankrotem.

Proč tomu tak je? Vláda ODS od roku 2006  brzdila minimální mzdu na 8000 Kč měsíčně.

To se pak sice snažila několikrát napravit skokově ČSSD, avšak jinými kroky zcela zdecimovala spolu s ANO celou českou populaci.  Dnes totiž málokdo dosáhne na průměrnou mzdu a běžný čistý příjem se pohybuje kolem 12 000 Kč čistého. Lidé tak mají sotva na bydlení a jídlo. Není na útratu v ostatních sférách podnikání a to je špatně. Chybí peníze spotřebitelů, protože spotřebitelé jsou špatně placeni a jak potvrdila včera Česká televize na kanále ČT 24, na hranici bídy balancuje přes milion osob v naší zemi. 

ČSSD na návrh senátorů ODS snížila i sociální dávky a nenápadně postupně zpřísnila pravidla pro poskytování pomoci lidem, kteří se náhle dostanou do hmotné nouze a třeba si hledají nájemní bydlení. Změnami zákona číslo 111/2006 Sb. Zákon o pomoci v hmotné nouzi, vláda tajně protlačila takové změny, které do budoucna zkomplikují život lidem, kteří se na čas ocitnou v nouzi. Stát jim nepomůže. Paradoxně nejlépe jsou na tom ti, kteří nepracovali nikdy. Ti budou dál dostávat dávky v původní výši, protože si seženou od lékařů různá omezení a tak biti na tom budou jen lidé, kteří přijdou o práci a díky věku neseženou novou práci déle, než 6 měsíců. A tady se dostáváme k důvodu nárůstu bezdomovců, zároveň s faktem, že neexistuje sociální bydlení a běžný člověk v nouzi volí raději život na ulici, než ubytovny, které jsou stejně drahé, jako běžné nájmy, avšak v ubytovnách se krade, bydlí několik osob na jedné místnosti, je tam špína a štěnice, jak mi potvrdili pracovníci brněnské charity.

Pracující lidé jsou tlačeni do dlouhých směn, do práce na černo a tím riskují nejen to, že odpracují měsíc a půl a nebude jim zaplacena sjednaná suma, ale riskují z dlouhodobého hlediska neplacením pojištění to, že nedosáhnou na starobní důchod.

Zavírají se restaurace, stěžují si taxíkáři, hotely zejí prázdnotou, nebo musí brát hosty z Číny za třetinu běžné ceny pokoje. Končí řemeslnická eseróčka, protože jim klienti neplatí. Končí realitky, které slušně vydělávaly i bez podrazů. Dokonce končí i někteří lékaři předčasně, protože je praxe neuživí a musí platit drahý nájem ordinace a její provoz a vysoké odvody za zaměstnance.

Ekonomika je ve všech směrech špatně nastavena a dopady směřují na občana spotřebitele, zaměstnance i zaměstnavatele. Nejsou tržby a proto nemohou být vyšší mzdy. A s malými mzdami těžko někdo udělá někomu vyšší tržby. Maminky nemají peníze na holiče a stříhají své děti samy. Dnes už si málokdo zavolá malíře na malování bytu. Nezaplatil by to ze své mzdy.

Koloběh se řítí do konce, kdy se ekonomiky státu i jednotlivců i firem zcela položí a ve státní kase nebude mít nová vláda ani peníze na důchody, jak přiznává nový ministr financí Ivan Pilný, který dokonce zvažuje, aby pracovali i důchodci a na důchod si vydělali. Nevídaný nesmysl.

Vláda chce řešit šedou ekonomiku, ovšem zapomněla, že nejdříve je třeba vyléčit příčinu šedé ekonomiky, aby mohla být šedá ekonomika odstraněna. Je to jako na rakovinu dávat Aspirin.

Zemi dále plundrují soukromí exekutoři s jejich milionem exekucí ročně , kde dluh činí 10% a náklady exekuce 90% částky exekuce. Lidé jsou zoufalí a splácí a dluhy dál narůstají. Denně vznikají nové nebankovní splátkové společnosti, což je velmi nebezpečný jev, který může zničit zoufalého hladovějícího, který si půjčí 5000  korun na jídlo a pak splácí 10 000 korun v týdenních splátkách.

Lichva a exekutorská zlodějna bují a nikdo z Ministerstva spravedlnosti nechce nic dělat.

Je čas obměny sněmovny, protože tyto strany, které tam seděly dodnes, nejsou ochotny cokoliv měnit, naopak.

Lidé tak mají v rukou životy milionů lidí a pokud si nezvolí tvrdou stranu a silnou stranu s vůdčí osobností, je vše ztraceno a mám obavy, že délem, než  do dalších voleb v roce 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…