Fleischer (SPR-RSČ): Politika bydlení

03.03.2017 21:10

Bydlení je základem života a podle kultury bydlení poznáš, kulturu národa. Ovšem neméně důležité je také jak stát je schopen zajistit svým občanům bydlení a to nejen sociální, ale především pro normální pracující lidi.

Fleischer (SPR-RSČ): Politika bydlení
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Pokud se podíváme do všech západních zemí, všude se staví, včetně zemí, kde je problém zajistit stavební parcely a tak se přikročilo k drahé alternativě – dostavby ploch na mořské pobřežní hladině – viz Holandsko a Švédsko, kde se nastavuje břeh a staví se bytové domy, které zůstávají v majetku města, nebo kraje a pronajímají se za cca třetinu mzdových nákladů, počítáno jako čistý nájem bez energií a služeb.

V ČR se nestaví, s výjimkou bytovek, které se lidem vnucují za nevýhodných podmínek a většinou lidé splácí hypotéky 30 let, tedy dá se říci do důchodu.

Pracující člověk v Česku tak nemá, kromě jídla a oblečení, na nic jiného, než na splátky hypotéky. Chybí přirozený relax a dovolená.

Proto chceme začít vytvářet podmínky pro odkup parcel a výstavbu bydlení. Myslíme vždy předem, jako jsme předpovídali katastrofu v devadesátých letech a ta se naplnila dnes po hrůzovládě ČSSD a ODS a spol., myslíme na budoucí generace, které budou chtít bydlet.

My myslíme na lidi, na občany. Proto pomalu plánujeme možnosti výstavby v masovém měřítku. Chceme dokončit projekty, jako Nové Brno, s tisíci byty a nebytovými prostory, protože myslíme i na to, že se do velkých měst budou stěhovat noví lidé z venkova, kde není práce. Budeme stavět bytové domy, které budou trvale v majetku obcí a obce z nich budou mít příjmy z nájemného.

S příchodem tisíců lidí do okresních, ale i menších měst, začne vyvstávat potřeba mnoha profesí, budou třeba nové kavárny, čistírny, holičství, autobusové linky, prodejny elektroniky a potravin a toto vše bude natahovat nové lidi do nově vznikajících pracovních pozic.

Využijeme parcel za městy, využijeme starých opuštěných budov a budeme stavět a stavět. Zajistíme tak růst ekonomiky, protože tento proces potrvá celé dvě lidské generace, než bude u konce. V průběhu času bude třeba tisíců stavebních dělníků i jiných řemesel, a také správců a opravářů.

Politika SPR-RSČ Miroslava Sládka opět rozproudí ekonomiku Česka a oživí mrtvá města a dá lidem naději na plodný pracovní život, který bude ale odměněn kvalitním prostředím a bydlením i službami, za kvalitní práci, kterou si naši občané zaslouží a to víme my, republikáni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…