Fleischer (SPR-RSČ): Skočíme na špek zase miliardáři s prázdnou stranou a populistickými sliby?

31.12.2016 18:02

Sytý hladovému nevěří, se říká a je to pravda. Bohužel zatím je to jen poučka – pořekadlo, které ale nikdo z voličů nevidí a neslyší. Změní se to, nebo si budeme volit prázdné strany vedené ziskuchtivými miliardáři?

Fleischer (SPR-RSČ): Skočíme na špek zase miliardáři s prázdnou stranou a populistickými sliby?
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Po sametovém divadélku nás pár vyvolených, bývalých udavačů a komunistů s odhozenými rudými knížkami, přesvědčovalo, že když si pořádně utáhneme ”my dole” opasky, tak doženeme ekonomicky Německo. Končí rok 2016 a nestalo se.

Faktem zůstalo, že jsme předehnali celou Evropu – v počtu zločinů politiků, defraudací a podvodů s dotacemi z EU, které skončily v kapsách lidí kolem ČSSD a ODS a jejich odnoží.

A v počtu exekucí a výši poplatků exekucí na majetek českých občanů. A také jsme stát bohatý na spasitele.

Čas od času se vynoří nový spasitel. Pochopitelně milionář – jak jinak. A hned ví, co ”obyčejný” člověk potřebuje. Bárta a VV, Babiš a ANO, Okamura a SPD, Sehnal a ODA, vždy stejný scénář. Dutá strana bez členů, ale plná peněz jednoho miliardáře, či milionáře. Pak slepá důvěra voličů a nakonec? Japonec! Nebo kobliha. A také zklamání. A tak to bude do té doby, než si lidé uvědomí staré pravdy, že věřit se dá pouze někomu, kdo je blízký našemu stavu. Kdo je jeden z nás. Kdo je my.

Sytý hladovému nevěří. Málo řečeno, ale pravda.

Řada z nás, kteří jsme neměli tolik “schopností” jako soudruzi miliardáři, dnes ví, že populismus dostává lidi dnes, stejně jako v roce prvních voleb po sametové komedii.

Babičky, studenti, živnostníci, všichni mají z bagatelních dluhů statisícové exekuce. Ale slepě věří Japonci, či Slovákovi, protože umí slibovat a říkat to, co chtějí slyšet.

A jak to pak dopadne? Vzpomenete si na ODS? Co slibovala? A co dodržela, než její vládu ukončil zásah ÚOOZ.  Proto pak ČSSD tuto složku Policie ÚOOZ zrušila a sloučila a jejího šéfa Šlachu vyrazila. Politici si s námi pohrávají jako s šachovými figurkami a my stále děláme stejné chyby.

Kolik lidí na Facebooku má Okamuru v srdíčku na svém profilu na Timeline a prohlašuje, že jedině tento člověk spasí naši zemi před islámem a soukromými exekutory.

Jakoby lidem vypnul mozek. Jakoby nevnímali na čas realitu. Jsou to jinak lidé, žijící běžný život a znající zákonitosti lidské povahy a také rozvrstvení společnosti, kde všude hrají roli – peníze.

Přesto najednou jakoby je někdo zaslepil a oni vykřikují “spasitel” a ukazují na – vychytralého miliardáře. Jméno není podstatné. Opakuje se to roky a vždy my lidé “dole” ztrácíme další 4 roky života. Další promarněné volební období.

Fajn, vyhraje Okamura a Babiš a k tomu se přidá “nová” ODA a za ní třetí milionář Pavel Sehnal a jeho obnovená ODA. Snad už v ní nebude prezident podnikatelů – bývalý člen KSČ soudruh Vladimír Dlouhý.

A teď uvažujme dál, kdyby tedy parlament sestával z těchto stran, plus současných zbytků ČSSD a ODS s TOP09. Co si asi tak myslíte, že se bude dít? Myslíte, že miliardář bude rušit miliardáře soukromé exekutory? A proč by to dělal? Myslíte, že miliardář bude odpouštět lichvářské poplatky chudým vyexekuovaným rodinám? A proč by to asi tak dělali? Myslíte, že miliardář, který lpí na každé koruně vám přidá na mzdách? A proč by sobě ubírali a nám přidávali? Uberou nám ještě víc a přidají – práci!

Že už jste se s tím setkali? Docela jistě. Protože nám stále vládnou bývalí komunisté, kteří se změnili na miliardáře. Poctivou prací to nebylo, což by mohl potvrdit ČSSD rozprášený ÚOOZ.

Už jsem se ve svém životě setkal s tím, že mi pomohl někdo, kdo pomoc potřeboval sám. Zatím jsem ale neslyšel žádnou happy story o tom, že by nějaký milionář udělal něco pro nějakého chudého člověka. Možná v nějakém hloupé naivní Hollywoodské komedii.

ČSSD má ve svém názvu sociální a je to strana, za jejíž vlády na radnici v Brně vzrostly nájmy městských bytů, která vymyslela soukromého exekutora v roce 2001 a jejíž zbohatlí členové podporují sociální ubytovny, kde lezou po stěnách štěnice a kam vás zve soudružka ministryně práce a sociálních věcí za ČSSD Marksová, abyste šli v nouzi bydlet a nechat se poštípat štěnicemi. Navíc snížila po dohodě se senátory ODS sociální dávky, což je na jedné straně fajn, protože hodně lidí je zneužívá, ale co si počnou ti, kteří je nezneužívají a těch je většina a může tam uvíznout kdokoliv z vás.

Česko věří stranám, které nemají žádné členy, ale s milionářským spasitelem v čele a libozvučným slibům a jeho ukázkovému populismu.

Příklad? Vykřikování o ukončení islamizace v ČR. Ona nějaká v ČR začala? Pokud bychom zde hovořili o Švédsku, Německu, Francii a Velké Británii, pak by se dalo tomu říkat islamizace, ale v Česku? Vždyť díky nulové kupní síle a bankám, které jsou pod dohledem soukromých exekutorů, se do Česka nikdo moc nehrne. Ani ten muslim. Ono tu totiž není ani co vyhazovat do vzduchu, protože kavárny jsou zavřeny kvůli nízkým tržbám a také díky EET. Pamatujete? Babiš je podnikatel – ten bude dělat všechno pro podnikatele. Jo a taky už dělá.

Víte, že finanční úřady už evidují dva tisíce udání na restaurace, které nevydaly účtenku? No fuj! To jsme si přáli? Opravdu?

Skutečně věříte tomu, že někdo, kdo se nechá vozit do Sněmovny luxusním vozem a nechává si otevírat dveře a má na svých kontech miliony, bude myslet na vás, na studenta, který má 25 000 Kč exekuci, protože si necvaklnul jízdenku? Nebo na vás, na důchodkyni, která naletěla šmejdům a koupila si hrnce v hodnotě 2000 korun za 25 000 korun a upsala se splátkové společnosti a nyní přišla v dražbě o svůj dům a je v sociální ubytovně, místo ve svém domečku, na který dřela celá léta?

Obyčejná OSVČ věří tomu, že jí fandí někdo, kdo má svoje letadlo a kupuje si média a firmy, asi tak jako my si kupujeme rohlíky a koblihy? Pardon – koblihu dostaneme zadarmo před volbami a možná i Sushi, to ale zase od někoho jiného.

Kdo má velké peníze, neřekne si nikdy “dost” to už mi stačí. Bude chtít víc. A občan? Co občan? Koho to zajímá, co chce nějaký občan? A malé firmy? OSVČ? Ty jsou podle současného ministra financí “na prd”.

To už není čtení mezi řádky, to je doslova fackování voličů fakty a jasnými signály přímo do obličeje. Přesto je spousta občanů stále jakoby slepá.

Máme novou ODA, kterou už nevede převlečený komunista, ale milionář. Žádná ze stran, které jsou vedeny, jak píší zahraniční noviny, českými oligarchy, nemá žádnou členskou základnu. Taky proč? Je to účelový subjekt. Na co členy? Ještě by něco chtěli….že?

Jsou to poznatky, které jsem slýchával už jako pubertální studentík od svých starších známých a příbuzných, nebo od rodičů – “sytý hladovému nevěří”.

Nečekej, že ti miliardář pomůže.

Co tedy čeká český volič od dutých stran, založených miliardáři? Které nemají navíc ani členy? Jen pár kariéristů, kteří nakonec podrazí svého šéfa – viz kauzy VV, Úsvit a podobně. Pak pomluvy, špína, lži a volič, který to daněmi platí, nesleduje práci parlamentu, ale hádky, kdo si nakradl víc a kdo má na svědomí větší rány v eurodotacích. A poslanecká práce stojí.

Před volbami 2017 si je třeba uvědomit, zda opravdu chceme sněmovnu, kde budou na půl miliardáři nových stran společně s těmi starými, 25 roků “zkušenými” poslanci “tradičních a systémových stran”.  Nebo chceme změnu?

Platí na to jednoduchá poučka – “nevol nikdy toho, koho obecně propaguje televize, noviny a média”. Ať je to popularizovaná Pirátská strana, nebo Okamura, nebo léta mrtvá ODA, která se obnovuje opět miliardářem.

To, že píšu pravdu je zjistitelné na faktu, že současní spasitelé v poslaneckých lavicích toho pro občana dodnes neudělaly nic moc. Přes tři roky ve vládě a parlamentu a víme, že si dvakrát zvýšili platy sami sobě a soudcům za jediné volební období a zavedli EET a další “biče na óesvéčka”.

Snad si lidé po 12 hodinových směnách za 25 % portugalských mezd v Česku konečně uvědomí, že milionáře, a to počínaje Klausem a konče Sehnalem, Okamurou či Horáčkem, naše problémy nezajímají a nikdy zajímat nebudou a nechci urážet inteligenci čtenáře otázkou, co tyto pány ve skutečnosti tedy opravdu jedině zajímá, že se doslovně cpou do politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…