Fleischer (SPR-RSČ): Smysl Evropské unie se pro ČR začíná vytrácet neplněním dohod ze strany EU

27.05.2017 9:32

Před přijetím do EU nám slibovali volný pohyb osob a dnes nás odmítají a hůře platí, než jejich občany.

Fleischer (SPR-RSČ): Smysl Evropské unie se pro ČR začíná vytrácet neplněním dohod ze strany EU
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Francouzský prezident Emmanuel Macron vyzval Evropskou unii k většímu úsilí o omezení přílivu levné pracovní síly z východu osmadvacítky do zemí, jako je Francie. Macron po svém prvním setkání s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Juncker v Bruselu prohlásil, že příliv Východoevropanů pracujících za nízké mzdy při pobytech ve Francii oslabuje podporu, jíž se EU v zemi těší.

Jenže Frantík zapomněl, že o tom  je EU a řada společných dohod. Mimo jiné by mělo být běžné, že za stejnou práci musí dostat stejnou mzdu jak občan jiné země EU tak domácí občan.

A v prvé řadě je EU o volném pohybu osob, což v praxi znamená, že jako občan EU se mohu usadit a pracovat, či podnikat ve kterékoliv zemi EU a to bez povolení. Po třetím měsíci pobytu jen ohlásím na migračním a daňovém úřadě svoji adresu a zdroj příjmů a musím dostat rodné číslo a občanský průkaz. Zaměstnat mě však musí i během prvních tří měsíců pobytu v jiné zemi EU.

Pokud Francie, která zatahala do EU nejvíce muslimských teroristů a nyní za to platí, nechce dodržovat základní úmluvy, zavazující státy Evropské unie, potom by měla být tvrdě sankcionována. Mimo jiné proto, že ohrozila bezpečnost EU nataháním agresivních militantních muslimů do společné EU.

Stejnětak jiné země EU, které dělají problémy při zaměstnávání a pobytu českých občanů v této zemi EU.

Na jedné straně se nám snaží Francie vecpat jejich imigranty pod pokutou a na straně druhé Francie porušuje zásadní dohody Evropské unie tím, že chce navrhovat rozdělení Evropy na ty z východu méně placené a omezované a na ty ze západu. Je to přece jejich problém, že přijali do své země tolik muslimů. Proč by měly jiné, odpovědnější státy, trpět za chyby a kšefty Francie a dalších států, které k sobě vpouštěly statisíce muslimů, i když představitelé těchto států museli vědět, že muslimové do naší kultury nepatří a budou se chovat agresivně.

Místo toho činí problémy našim občanům se svobodně usazovat v ostatních zemích EU a upřednosňují před námi – občany EU, militantní agresivní muslimy.

Toto je naprosto nepřípustné a zcela to popírá smysl Evropské unie.

Česká republika by měla být členem EU pouze pokud to pro Českou republiku bude výhodné.

Karel Fleischer
Místopředseda SPR-RSČ Miroslava Sládka
Lídr kandidátky JM kraje do Poslanecké sněmovny ČR

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.