Jistě mi dáte za pravdu, že kvalita potravin v ČR je znepokojivá. Tím chci navázat na video příspěvek, ve kterém pan předseda Strany práv občanů Ing. Jan Veleba pravil, že potraviny obsahují samé náhražky a éčka. A já se ptám právě Vás kolegové a sympatizanti, víme vůbec, co jíme? Jak to můžeme poznat? Když na obalech potravin jsou vyjmenovány názvy přísad, stabilizátorů, emulgátorů, pesticidů apod. Lze pak nazvat máslo máslem, či maso masem.
Všichni víte o čem je řeč. Rajčata sice krásně červená, ale bez chuti, to samé jahody. Na pohled krásné, po zakousnutí absolutně bez chuti. Pak je tu obyčejný jogurt. Ten poctivý, chutný se má vyrábět tradičním způsobem z mléka a jogurtových kultur. Praxe výrobců je ale jiná, ti nahrazují cukr sladidly, bílou vodu zahušťují škrobem a vydávají to za jogurt, který je ještě k tomu tak nechutně předražený. Drůbež vyrůstá ve stísněných prostorách velkochoven, jejich stres je utlumen prášky v krmivu. Sotva se udrží na svých končetinách a už jsou ve zpracovatelském stroji a potom pokračují na pulty supermarketů jako napodobenina masa napíchaná vodou a chemií, aby se prodloužila záruka.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV