Folwarczny (ODS): Budoucí podnikatelé se učí v nově zrekonstruované škole

01.12.2019 13:06

Budova Střední školy podnikání a služeb v Ostravě-Porubě se dočkala rekonstrukce za více než 12 milionů korun. Díky investici z rozpočtu Moravskoslezského kraje budova dostala nová okna, je zateplená a má zrekonstruovanou střechu.

Folwarczny (ODS): Budoucí podnikatelé se učí v nově zrekonstruované škole
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

Střední škola podnikání a služeb má v ulici Příčná dvě budovy spojené krčkem a odloučené pracoviště v ulici Polská v Ostravě. Rekonstrukce se týkala hlavní budovy v Příčné ulici a spojovací chodby, která vede nad vozovkou ulice Ľudovíta Štúra. 

„Moravskoslezský kraj opravuje své budovy kontinuálně, Střední škole podnikání doporučil rekonstrukci energetický audit. Díky opravené střeše, zateplení a novým oknům je na školu hezčí pohled, taky spoléháme na úspory na energiích. Součástí projektu byla také rekonstrukce vstupu do budovy a celková rekonstrukce spojovací chodby mezi hlavní budovou A a budovou B,“ řekl náměstek hejtmana kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania a dodal, že byla také provedena sanace nosných pilířů, na kterých spojovací krček stojí. 

Investice si celkově vyžádala 12,3 milionu korun, většinu nákladů pokryly finance z krajské pokladny, střední škola pak z vlastních prostředků investovala 615 tisíc korun.

„Střední škola na ulici Příčná v Ostravě-Porubě má více než šedesátiletou tradici, učili se v ní budoucí oděvníci a holiči nebo kadeřnice. Tyto obory se na škole vyučují i dnes, ovšem vzdělávací nabídka školy je značně rozšířená. Téměř tisícovka žáků studuje i obory Fotograf, Ekonomika a podnikání, Masér nebo například Aranžér. Věřím, že se v opravené budově školy budou středoškoláci cítit příjemněji. Ideálním výsledkem by pak byl i intenzivnější přístup k výuce a zvýšení zájmu o studium na této škole,“ uzavřel náměstek hejtmana kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.