Folwarczny (ODS): Děti z dětských domovů si zahrají plážový volejbal v rámci světového poháru

31.05.2019 7:37

Na turnaj světového poháru v plážovém volejbale se do Dolních Vítkovic sjedou největší špičky.

Folwarczny (ODS): Děti z dětských domovů si zahrají plážový volejbal v rámci světového poháru
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

V rámci tohoto turnaje Moravskoslezský kraj připravil finálový turnaj v plážovém volejbale dětských domovů z regionu. Turnaj se uskuteční v neděli 2. června od 10 hodin na tréninkových kurtech v Dolních Vítkovicích.

„Myslím, že nabídnout dětem, které vyrůstají v dětských domovech, silné sportovní zážitky, je skvělý nápad. Jsem rád, že tato myšlenka nadchla i studenty Ostravské univerzity, kteří za dětmi chodí pravidelně dvakrát týdně a trénují s nimi. Do projektu se zapojilo celkem 6 domovů z Moravskoslezského kraje. A právě ve finálový den se na kurtech v Dolních Vítkovicích odehraje i finálový turnaj dětských domovů,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny, který děti v úvodu turnaje přivítá, turnaj bude sledovat a zúčastní se také vyhlašování vítězů.

„Děti z domovů čeká neděle plná zápasů na dvou tréninkových kurtech světového poháru, kde se budou rozehrávat nejlepší hráči světa. Věřím, že si děti skvěle užijí nejen svou akci, ale i úžasnou atmosféru turnaje profesionálů. Turnaj dětských domovů bude součástí světového poháru, svědčí o tom i fakt, že se slavnostní vyhlášení nejlepšího dětského domova uskuteční přímo na central kurtu před finálovým zápasem žen,“ řekl náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny a vysvětlil, že hra bude mít upravená zjednodušená pravidla, protože se turnaje zúčastní děti od 6 do 18 let.

„Děti budou hrát v neděli od deseti dopoledne do zhruba 15. hodiny. Budu rád, když jim návštěvníci poháru přijdou fandit. Tyto děti jsou bohužel v minimálním kontaktu se svými rodiči, a tak jim zájem sportovních fandů jistě udělá velkou radost a bude pro ně povzbuzením,“ uzavřel náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.