Folwarczny (ODS): Deváťáci si budou vybírat střední školu s pomocí online veletrhu

13.01.2022 4:33

Žáci 9. tříd musí do 1. března odeslat přihlášky na střední školy. Ve výběru jim mohou pomoci nejen dny otevřených dveří, ale také Online veletrh středních škol Moravskoslezského kraje 2021/2022.

Folwarczny (ODS): Deváťáci si budou vybírat střední školu s pomocí online veletrhu
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

V online prostoru se konal už jeho minulý ročník, i ten finančně podpořil Moravskoslezský kraj. Se středními školami a nabídkou jejich oborů se budou moci zájemci seznámit 17. až 25. ledna. 

Anketa

Je omluvitelné, že poslanec Farský jede na půl roku studovat do USA?

hlasovalo: 31241 lidí

„Žáci devátých tříd stojí před velmi důležitým rozhodnutím. Volba střední školy významně ovlivní jejich životy, proto by měli společně s rodiči i pedagogy výběr střední školy zodpovědně zvážit. Veletrh středních škol jim může být skvělým vodítkem, představí se na něm školy napříč celým krajem. Seznámí zájemce s nabídkou oborů i jejich náplní, provede je na dálku učebnami či dílnami školy, zástupci školy zodpoví dotazy. Rozhodně budoucím středoškolákům doporučuji, aby se o školu a obory, kam se chystají poslat přihlášku, intenzivněji zajímali. Přece jen, rozhodují o své příští profesní dráze,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny s tím, že by se na veletrhu měly prezentovat skoro všechny střední školy, které v regionu působí.

„Řada prezenčních veletrhů středních škol, na které jsme byli zvyklí z minulosti, se nekonala, také ubylo tradičních dnů otevřených dveří ve školách. Proto náš online veletrh zcela jistě žáci devátých tříd a jejich rodiče uvítají. Účastníky opět čekají série videokonferencí a strukturovaných prezentací jednotlivých škol. Kromě škol mohou zájemci využít možnosti konzultací se zástupci Úřadu práce ČR, Moravskoslezského paktu zaměstnanosti a Krajského úřadu Moravskoslezského kraje a získat informace například o stipendiích, o řemeslech a oborech nejvíce žádaných na trhu práce a o kariérovém poradenství. Věřím, že náš veletrh deváťákům pomůže vybrat si pro ně ten nejvhodnější obor a zaměření,“ řekl náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny a doplnil, že online veletrh organizuje Moravskoslezský pakt zaměstnanosti ve spolupráci s Úřadem práce ČR, středními školami, se zaměstnavateli a dalšími partnery. 

„Do projektu se zapojí více než 120 středních škol z celého kraje, které se budou postupně prezentovat podle okresů, ve kterých sídlí. Každý z okresů má vyhrazen vlastní termín on-line videohovorů, které se uskuteční vždy od 10 do 18 hodin,“ doplnil ředitel MS paktu zaměstnanosti Martin Navrátil.

Lednová část veletrhu proběhne 17. – 25. 1. 2022 prostřednictvím webových stránek veletrhu, s využitím aplikací Zoom a MS Teams. Webové stránky veletrhu jsou již nyní aktivní, zájemci se mohou seznámit s možnostmi středoškolského studia v kraji, filtrovat obory dle zaměření či podle umístění střední školy v kraji. Na webu veletrhu jsou také zveřejněny termíny připojení k videohovorům pro jednotlivé okresy našeho kraje, konkrétně:

  • 17. 1. 2022 okres Bruntál;

  • 18. 1. 2022 okres Frýdek-Místek;

  • 19. 1. 2022 okres Karviná;

  • 20. 1. 2022 okres Nový Jičín;

  • 24. 1. 2022 okres Opava;

  • 25. 1. 2022 okres Ostrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie