Franěk (ANO): Násilí je možné zastavit

25.02.2019 9:09

Řešení domácího násilí vyžaduje komplexní přístup

Franěk (ANO): Násilí je možné zastavit
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Pod tímto názvem se včera v sídle Kraje Vysočina konalo interdisciplinární setkání Intervenčního centra Kraje Vysočina se spolupracujícími subjekty, které se zapojují do řešení domácího násilí. „Připravený program, alespoň tedy ve mně, budí velká očekávání. Jsem potěšen, že navzdory závažnosti tématu násilí se jím zabývá řada odborníků, kteří dokazují, že toto téma nemůže být ve společnosti tabu,“ podpořil v úvodu konference důležitost medializace této problematiky náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk.

Objasnění podstaty násilného chování, zvládání vzteku a agrese se ve své přednášce věnovala vedoucí Intervenčního centra Kraje Vysočina Jana Volná. Další příspěvky již byly zaměřeny na nezbytnost práce se všemi aktéry domácího násilí, jak s dospělými, tak dětskými obětmi, a také s osobami násilnými. Úspěšné modely této práce představily Jana Levová, ředitelka obecně prospěšné společnosti města Brna Spondea a vedoucí SOS centra Diakonie v Praze Anna Stodolová.

Intervenční centrum pro Kraj Vysočina působí v Jihlavě a je součástí krajské příspěvkové organizace Psychocentrum – manželská a rodinná poradna Kraje Vysočina. V loňském roce využilo služeb tohoto centra téměř 200 osob ohrožených domácím násilím. Za celou dobu svého působení zaměstnanci Intervenčního centra pracovali s více jak 2500 ohroženými osobami a jejich dětmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě