Gajdůšková (ČSSD): Zprava tu slyšíme urputný boj, aby pojišťovny nepřišly o své zisky

17.06.2020 14:19

Projev na 49. schůzi Poslanecké sněmovny dne 17. 6. 2020 k návrhu poslance Jana Hamáčka na vydání zákona, kterým se mění zákon o Hasičském záchranném sboru České republiky (první čtení)

Gajdůšková (ČSSD): Zprava tu slyšíme urputný boj, aby pojišťovny nepřišly o své zisky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

Vážený pane předsedající, vážená vládo, kolegyně a kolegové, já musím říct, že mě tato debata tedy skutečně velmi překvapuje a velmi mrzí, protože skutečně, když se bavíte s profesionálními hasiči, když se díváte, co dělají, tak administrativní zátěž je skutečně veliká. A to je stížnost, se kterou se na nás obrací už delší dobu. Takže já jsem velmi ráda, že je na stole tento návrh. A docela mě překvapuje a myslím si, že je signifikantní teď to, kdo na které straně stojí. My tady zprava slyšíme zase až urputný boj za to, aby náhodou pojišťovny nepřišly o své zisky, ale takto přece ten návrh není. Tady jde jenom o to, jak se to bude vykazovat nebo nebude vykazovat. A hasiči stojí dneska v první linii. Hasiči, záchranáři, policisté, městské policie stojí dneska v první linii, já to říkám pořád a jsem přesvědčena o tom, že by měli mít stejné podmínky, jako má třeba armáda. A do dneška to nemají. Tohle je věc, která jim může minimálně ulevit v administrativě, v tom, aby nemuseli měřit, jak říkal pan ministr, absorbenty, jestli tam dají o deko víc nebo míň. Já jsem přesvědčena o tom, že tento návrh jsme měli projednat v devadesátce. Já jsem přesvědčena o tom, že jsme měli zkrátit lhůtu na projednávání tak, aby to 1. 1. 2021 mohlo vstoupit v platnost. Doufám, že se to podaří i přes ta veta i přes ten urputný odpor tady ze strany ODS a TOP 09. (Potlesk zleva.)

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.