Gebauer (ANO): Karvinskou nemocnici povede nový ředitel Ivo Žolnerčík

04.11.2019 14:01

Z dvoukolového výběrového řízení na ředitele Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj vyšel jako vítěz Ivo Žolnerčík.

Gebauer (ANO): Karvinskou nemocnici povede nový ředitel Ivo Žolnerčík
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Od roku 2005 působil 13 let ve Fakultní nemocnici Ostrava jako náměstek ředitele. Do funkce jej krajští radní jmenovali dnes (4. 11.), nastoupí ihned zítra, 5. listopadu 2019.

Předchozí ředitel Jiří Matěj byl odvolán na konci srpna 2019, na jeho místo byl na přechodnou dobu jmenován Pavel Rydrych, vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Nový ředitel na své místo nastoupí bezprostředně po jmenování Radou Moravskoslezského kraje, tedy 5. listopadu 2019.

„Ze sedmi zájemců, kteří se do výběrového řízení přihlásili, vyšel jako nejvhodnější kandidát právě pan Žolnerčík. Díky svému dlouhému působení v ostravské fakultce zná nemocniční prostředí velmi důvěrně a jako bývalý náměstek ředitele velmi dobře ví, jak velká nemocnice funguje, jaká úskalí může její provoz mít a zná potřeby nejen pacientů, ale také zdravotnického personálu. Úkolem nového ředitele bude stabilizovat napjaté poměry, které v karvinské nemocnici a zejména na oddělení ortopedie panují. Nejdůležitější jsou pacienti a kvalitní zdravotnická péče,“ uzavřel náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…