Golasowská (KDU-ČSL): Příručka MŠMT o výchově mládeže je v rozporu s právní úpravou i zdravým rozumem

15.04.2018 15:50

Vyjádření k interpelaci ministryně práce a sociálních věcí

Golasowská (KDU-ČSL): Příručka MŠMT o výchově mládeže je v rozporu s právní úpravou i zdravým rozumem
Foto: kdu.cz
Popisek: Pavla Golasowská, KDU-ČSL

Ministerstvo práce a sociálních věcí vydalo letos v březnu metodickou příručku pro sociální pracovníky. Mladiství podle ní získávají větší práva, než měli doposud. Takové patnáctileté dítě si tak může samo rozhodnout o tom, zda chce studovat nebo bydlet samostatně. V praxi to znamená, že pokud například dítě chodí takzvaně za školu, sociální pracovníci by mu v tom neměli bránit. Navíc dítě si může podle příručky samo rozhodovat o svém zdraví - pokud bude brát drogy, má na takové rozhodnutí podle ministerstva právo.

Podle KDU-ČSL je příručka nejen v rozporu se současnou právní úpravou, ale i zdravým rozumem. Proto dnes budu apelovat na ministryni práce a sociálních věcí Jaroslavu Němcovou, aby příručku okamžitě stáhla. KDU-ČSL jednoznačně prosazuje tradiční a rozumnou výchovu dětí ze strany rodičů i sociálních pracovníků. Lidovci odmítají, aby stát u dětí podporoval zahálčivý život nebo experimentování s návykovými látkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…