Gregorová (Piráti): Nedělám ze sebe žádnou vědmu

28.05.2022 13:16 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k práci v Evropském parlamentu

Gregorová (Piráti): Nedělám ze sebe žádnou vědmu
Foto: Repro Youtube
Popisek: Markéta Gregorová

Před třemi lety jste mi svěřili svou důvěru pro tuhle pozici, pro tuhle veřejnou službu (tzn. službu vám!). Snažím se vás pravidelně zahrnovat do dění i informovat, jak této důvěry dostávám. Pro ty z vás, kteří mě sledujete jen po očku, tady je menší shrnutí (a u mých kolegů najdete příspěvky s jejich úspěchy, tak se běžte mrknout!).

Jeden nejmenovaný europoslanec prý jezdí po školách a prohlašuje, že jako europoslanci nemůžeme moc dělat, tak toho moc nedělá. No, s tím já se tedy neztotožňuji.

Taky bych se chtěla několik slovy zastavit u témat, kterým se věnuji. Když jsem před volbami médiím vysvětlovala problematiku vývozu zbraní nebo kyberútoků, většinou jsem se dočkala otázky "takže vy chcete víc zbraní?". Od té doby jsem se (snad) naučila lépe vysvětlovat věci, ale hlavně se ukázalo, že jsem si vybrala témata a výbory až vizionářsky.

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí

Dezinformacím před třemi lety věnovala pozornost jen úzká komunita, teď to řeší (konečně!) celá společnost i vláda. Moje první zpráva ve výboru byla ke vztahům EU s Ukrajinou, Zelenského nebo třeba Navalného jsem potkala taktéž v roce 2019 a po vyslechnutí jejich zhodnocení situace jsem se ještě víc obula do budování vztahů s našimi východními sousedy i varováním před Ruskem. Za kritiku Nord Streamu 2 jsem si loni vyslechla tolik urážek, jako do té doby nikdy, ruští trollové zpochybňovali mou návštěvu Gruzie a posouvání hranic ruskými vojáky. Teď se ukazuje, kde je pravda.

Nedělám ze sebe žádnou vědmu, ale když si vezmu tento precedent, tak vám jen tak pro jistotu říkám, že chystám kampaň za osvětu v kyberbezpečnosti, a že byste možná už v těchto komunálních volbách měli hlídat, jestli volíte zastupitele, co si nebezpečí kyberútoků na nemocnice nebo infrastruktura města uvědomují.

Na každý pád díky za to, že mě sledujete, za nevulgární zpětnou vazbu i milá slova. Pro vás to dělám. Nedík za výhrůžky a nadávky, ale pro vás to nedělám.

Bc. Markéta Gregorová

  • Piráti
  • Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…