Haas (ODS): Podle selskorozumové úvahy víc hlav víc ví

07.09.2022 20:21

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 7. září 2022 k návrhu změny zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2022.

Haas (ODS): Podle selskorozumové úvahy víc hlav víc ví
Foto: ODS
Popisek: Karel Haas

Děkuji mnohokrát za slovo. Já jenom poznámku k NSA, věřím, že bude naprosto konstruktivní. Ve Sněmovně již je připravena novela, je podána, je projednána na straně vlády, má stanovisko vlády neutrální. Je podána novela, která by měla - já ji nazývám organizačně funkční novela zákona o podpoře sportu - která by měla napravit některé organizačně funkční nedostatky na straně NSA. 

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí

Věřím, že ta novela projde průřezově. Projednávali jsme jí, a to zase doufám, že kolegové potvrdí, projednávali jsme ji, byl jsem u toho osobně, jak s kolegy z opozice v červnu, projednávali jsme ji, jak s kolegy z SPD, tak s kolegy z hnutí ANO, kteří mají ve své gesci sport. Takže to je taková, řekl bych konstruktivní poznámka k NSA. Takže věřím, že NSA bude od příštího roku změněna způsobem, který bude průřezově přijatý touto Sněmovnou. Tak, aby vznikly třeba dozorčí orgán v NSA, který tam dneska chybí, aby, řekněme, ta monokratická struktura NSA, kdy je NSA řízena skutečně jedním člověkem, to je ústřední orgán státní správy řízený jediným člověkem, tak aby byl nahrazen kolektivním řídicím orgánem. Podle selskorozumové úvahy víc hlav víc ví. A nepochybně nejlepší řešení ve světě, v životě vznikají z konkurence více názorů.

Děkuju naopak kolegům, mezi nimi byl i cenný kolega Richter, prostřednictvím paní předsedající, že jsme absolvovali dvě velmi věcná jednání osobní s kolegy z hnutí ANO, to tady podepisuji, v červnu. Absolvovali jsme jednání s kolegy z klubu SPD. Tolik jenom na doplnění k NSA. Děkuju mnohokrát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.