Hadrava (ANO): Dobrovolní hasiči si získali můj respekt

07.04.2018 16:28

Netradiční soutěž jednotek dobrovolných hasičů Letňanský Železňák 2018 se dnes uskutečnila na osmi stanovištích v Praze.

Hadrava (ANO): Dobrovolní hasiči si získali můj respekt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Hadrava

Na hasiče čekaly disciplíny vycházející z reálných událostí při požáru či nehodě. Měření jejich sil byl přítomný i Libor Hadrava, pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality.

„Bez ohledu na charakter soutěže se jedná o fyzicky velmi náročnou akci. Připravena je tak, aby odpovídala reálným podmínkám u skutečného zásahu. Je prubířským kamenem pro všechny účastníky, jejichž výkony striktně posuzují rozhodčí z řad zkušených profesionálů Hasičského záchranného sboru hlavního města. Jednotky pražských dobrovolných hasičů spadají přímo do mé kompetence, takže jejich výkonům a nasazení jsem přihlížel s velkým zaujetím. Získaly si můj respekt,“ uvedl radní Libor Hadrava.

Na území Prahy je Železňák považován za jedinečnou událost, při níž se setkávají profesionální a dobrovolní hasiči. Letošního, v pořadí již 13. ročníku, se účastnilo 16 jednotek dobrovolných hasičů ze tří krajů republiky. Slavnostní zahájení proběhlo v 9:00 hodin v areálu zbrojnice Letňany. Jednotky prostřídaly osm stanovišť, kde na ně čekaly modelové situace vycházející z reálných zásahů. Například hromadná nehoda, řezání motorovou pilou, záchrana tonoucího, ale také silově vytrvalostní disciplíny, sebezáchrana a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

19:02 Mračková Vildumetzová (ANO): Otevřený dopis ministru Rakušanovi k migračnímu paktu

Otevřený dopis zveřejněný na svém veřejném facebookovém profilu k rukám ministra Víta Rakušana.