Hadrava (ANO): Praha je vzorem, jak zlepšit bezpečnostní politiku v Kosovu

01.11.2016 4:29

Pražský radní pro bezpečnost Libor Hadrava přijal zahraniční delegaci kosovských politiků složenou z členů Výboru pro evropskou integraci. Ta do Prahy zavítala se záměrem zlepšit bezpečnost ve svém regionu na základě zkušeností bezpečnostních složek hlavního města Prahy.

Hadrava (ANO): Praha je vzorem, jak zlepšit bezpečnostní politiku v Kosovu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Hadrava

„Na příkladech konkrétních opatření jsme jim například objasňovali zásady prevence proti organizovanému zločinu. Především ale členové delegace projevili velký zájem inspirovat se některými našimi postupy v oblasti protipovodňových opatření. Na území Kosovské republiky se nalézá množství vodních toků. A tamní činitelé dosud nemají dostatečně upravenou podobu protipovodňové prevence, což jim ve městech i na venkově pravidelně způsobuje nemalé obtíže. Velmi proto ocenili a současně požádali o poradenskou činnost v této oblasti, s níž Praha uspěla i na půdě amerického New Yorku,“ uvedl Libor Hadrava.

Kosovští politici se při své návštěvě seznámili také s činností oddělení krizového řízení hlavního města a odboru bezpečnosti.

„V souvislosti se snížením obecné kriminality, hlavně v oblasti drobných krádeží, je zaujal náš kamerový systém. Pracuje totiž ve vysokém rozlišení. Hodně jsme se také věnovali číslům. Například, kolik k nám přijíždí turistů a pochopitelně rozpočtu na bezpečnost. V zásadě jsme tedy vysvětlovali okolnosti a podmínky, které nějakým způsobem definují zajištění bezpečnosti obyvatel a návštěvníků města ze strany politické reprezentace,“ doplnil pražský radní.

Kosovská delegace do Prahy zavítala v rámci projektu Evropské unie pro země usilující o vstup do evropského společenství, který žadatele vede k načerpání zkušeností a vytvoření podmínek nezbytných pro vstup. Pro zlepšení bezpečnostní politiky byla Česká republika vybrána cíleně. S radním Liborem Hadravou se skupina setkala v doprovodu Ariany Zherky Hoxhy, velvyslankyně Kosova v Praze. Zastoupeni v ní byli také členové parlamentní skupiny Bislim Zogaj, a Kujtim Pacaku či první místopředsedkyně Výboru pro evropskou integraci Valdete Bajramiová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy