Hadrava (ANO): Praha podpořila memoriál na památku zastřeleného policisty

14.09.2018 20:20

Pražský magistrát se rozhodl finančně podpořit Memoriál ppor. Michala Braniše – hrdinného policisty, který zemřel po přestřelce v jedné z pražských tramvají.

Hadrava (ANO): Praha podpořila memoriál na památku zastřeleného policisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitel ANO na pražském magistrátu Libor Hadrava

Sportovní akci na jeho počest pravidelně organizuje Policie České republiky. Letošní Memoriál se koná tento týden a osobně jej podpořil i pražský radní pro bezpečnost Libor Hadrava.

Před více jak dvaceti lety chtěli dva policisté v pražské tramvaji zkontrolovat podezřelého muže z vraždy - jednomu z nich se však tato událost tragickou. Policista Michal Braniš po přestřelce zemřel, svým činem ale zachránil mnoho nevinných. Memoriál, který každoročně pořádá Policie ČR, se letos rozhodl podpořit i pražský magistrát. „Pro podporu této akce jsem rozhodl z řady důvodů. Hlavním z nich je trvalá a úzká spolupráce složek Policie České republiky s  Prahou v oblasti bezpečnosti. Podpora ze strany města ale především vyjadřuje respekt jeho představitelů k náročnému a rizikovému výkonu služby příslušníků policie,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro bezpečnost Libor Hadrava.

Memoriál ppor. Michala Braniše zohledňuje uctění památky člena Pohotovostní motorizované jednotky pražské policie. V novodobých dějinách pražské policie se Braniš stal dokonce první tragickou obětí. „Finanční podporou chceme nepřímo pomoci utužit vazby a spolupráci v oblasti bezpečnosti na širší úrovni včetně mezinárodní, jak dokladuje i původ účastníků fotbalového turnaje napříč Českou republikou a Slovenskem,“ dodal pražský radní

Fotbalový memoriál organizuje Sportovní klub policie FC 158 Praha z. s. ve spolupráci s Pohotovostní motorizovanou jednotkou Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Jeho součástí je tradičně i pietní akt u pomníku ppor. Michala Braniše v Praze 8, který se uskutečnil ve středu před slavnostním zahájením turnaje. Zápasy se konají až do pátku na stadionu PSK Union Strašnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.