Hadrava (ANO): Soutěž má aktivizovat městské části Prahy ke spolupráci v prevenci kriminality

06.06.2017 13:03

Aktivity v oblasti prevence kriminality prověří soutěž vyhlášena u příležitosti 20. výročí nastavení systému v této bezpečnostní oblasti na území hlavního města Prahy. Soutěž je určena pro vedení městských částí, a proběhne za podpory Libora Hadravy, radního hl. m. Prahy pro bezpečnost a prevenci kriminality.

Hadrava (ANO): Soutěž má aktivizovat městské části Prahy ke spolupráci v prevenci kriminality
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Hadrava

„Cílem soutěže je připomenout problematiku prevence kriminality široké i odborné veřejnosti, ocenit úspěšné preventivní práce v oblasti prevence kriminality na komunitní úrovni a podpořit výměnu zkušeností a sdílení dobré praxe. Soutěž si rovněž klade za cíl aktivizovat všechny městské části hl. m. Prahy ke spolupráci v oblasti prevence kriminality, což je i jeden z dílčích cílů stávající Koncepce prevence kriminality hl. m. Prahy,“ uvedl Libor Hadrava.

Na nominaci projektů mají účastníci soutěže z řad městských částí čas ještě do konce června. Vyhodnocení soutěže odbornou porotou proběhne v průběhu měsíců září a října 2017.

Do soutěže mohou být nominovány preventivní projekty, které byly realizovány v průběhu let 1997 – 2017 na území městských částí Praha 1 – 57, u kterých je již možné vyhodnotit jejich účinnost (dopady). Nominované projekty musí zahrnovat opatření zaměřená na snižování kriminality a její závažnosti, na eliminaci kriminálně rizikových jevů a zvyšování pocitu bezpečí občanů.

Významným mezníkem pro prevenci kriminality v hl. m. Praze je rok 1997, kdy se hlavní město Praha přihlásilo do „Komplexního součinnostního programu prevence kriminality na místní úrovni“. Letošní rok je připomenutím procesu nastavení systému prevence kriminality, která je v současné době jednou z nezpochybnitelných aktivit hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.