Hadrava (ANO): Strážníci dohlédnou o Velikonocích i na hřbitovy

29.03.2018 8:39

Libor Hadrava, pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality, potvrdil zvýšený dohled ze strany městské policie pro období velikonočních svátků.

Hadrava (ANO): Strážníci dohlédnou o Velikonocích i na hřbitovy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitel ANO na pražském magistrátu Libor Hadrava

Během nich se pražští strážníci zaměří nejenom na místa s očekávanou velkou koncentrací osob, ale třeba i na městské hřbitovy.

„Nejde jen o to přirozeným a preventivním opatřením přispět k bezpečnosti v období jednoho ze dvou nejvýznamnějších křesťanských svátků. Naším záměrem je také, abychom eliminovali další možné negativní jevy spojené s kriminalitou na místech, kde dochází ke zvýšené koncentraci osob nebo osob, které jsou jí za takové situace nejvíce ohroženi jako například senioři. S tím souvisí i posílení dohledu na pražských hřbitovech, a to včetně nočních hodin,“ uvedl radní Hadrava.

Posílené hlídky strážníků i policistů, které jsou již v činnosti, budou na bezpečnost dohlížet až do pondělí 2. dubna. Jejich úkolem je sledovat ochranu tzv. měkkých cílů, místa s očekávanou velkou koncentrací osob, jako jsou velikonoční trhy, nákupní centra, lokality s historickými památkami, prostory a prostředky městské hromadné dopravy.

Na pražských hřbitovech se pak zaměří na předcházení projevům vandalismu, ale také ochranu vozidel návštěvníků zaparkovaných v okolí hřbitovů. Kromě pěších hlídek budou na velkých pražských hřbitovech zajišťovat veřejný pořádek i strážníci na koních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.