Hajnová (Piráti): První hybridní český hackathon pro středoškoláky si vyzkoušeli v Pelhřimově

19.12.2021 10:23

51 hackerů, čtyři zadané výzvy a 24 hodin intenzivního programování. Pelhřimovská průmyslovka kývla na pořádání historicky prvního hybridního českého hackathonu pro středoškoláky.

Hajnová (Piráti): První hybridní český hackathon pro středoškoláky si vyzkoušeli v Pelhřimově
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Hana Hajnová

Zájem tříčlenných týmů byl velký, možná i proto, že týmy nemusely být fyzicky přítomné v laboratořích, ale mohly zadání řešit on-line. 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17527 lidí
V kategorii IT vytvořily nejlepší prezentace týmy ACES a Fofři. V kategorii strojařů si se zadáním nejlépe poradili průmyslováci z týmů Helhoo a 3STD.

V kategorii IT jejímž garantem byla společnost 1P první pozice měly týmy vytvořit webové prezentace na libovolné platformě ve dvou rozdílných obtížnostech. V kategorii strojní se týmy zaměřily na návrh procesu utahování šroubů pro plastové díly a proces výroby páky včetně vyhodnocení ekonomiky zvoleného řešení. Garantem této kategorie byla společnost Agrostroj Pelhřimov. Po celou dobu řešení zadání byly týmům k dispozici erudovaní garanti.

„Na světě je víc těch, kteří to vzdají, než těch, kteří ztroskotají, ale do výzev Průmkahtonu se přihlásili evidentně ti, kteří odvahu neztrácí. Osobně oceňuji nastavenou logistiku soutěže, kdy pořadatelé našli způsob, jak nabídnout mladým lidem účast i v době přísných vládních opatření. Úspěšně vyzkoušený hybridní model hackathonu má budoucnost a může plnohodnotně nahradit standardní soutěže,“ uvedla náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová, která také mezi prvními úspěšným řešitelům gratulovala.

Za zvoleným formátem soutěže stojí bývalý žák SOU a SPŠ Pelhřimov a také držitel studentské Ceny hejtmana Martin Lahučký, který podobné výzvy spolupořádá a moderuje.

Partnery Průmkahtonu 2021 byly SOU a SPŠ Pelhřimov, Kraj Vysočina, Agrostroj Pelhřimov a 1P první pozice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie