Hamáček (ČSSD): Víme, co bude po covidu

30.03.2021 18:11

Komentář na facebookovém profilu k prioritám volebního programu ČSSD

Hamáček (ČSSD): Víme, co bude po covidu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček

Nechceme, aby zemi znovu postihly nesmyslné a tupé škrty. To už tu jednou bylo a dopadlo to katastrofálně. Proto musíme jít jinou cestou, která funguje.

Anketa

Je smrt Petra Kellnera ztrátou pro Českou republiku?

77%
11%
hlasovalo: 14369 lidí

Zabráníme vyvádění zisků z Česka a nepřipustíme privatizaci nemocnic. Není možné, aby náklady, které jsou spojené s pandemií, zaplatili jenom zaměstnanci a drobní živnostníci. Zároveň není možné, aby receptem na rekonstrukci země bylo snižování kvality vzdělávání nebo dostupnosti zdravotní péče. Jak čelit situaci po covidu shrnujeme do několika zásadních kroků.

Chceme prosadit pět týdnů dovolené pro všechny zaměstnance bez rozdílu, zkrácení pracovní doby či automatickou valorizaci minimální mzdy. Pracovat se musí vyplatit. Pandemie nám ukázala v některých regionech díry v síti lékařů, zubařů nebo dětských lékařů. To musíme napravit.

Nadnárodní korporace musí přestat odvádět své zisky do zahraničí. Počítáme s digitální i bankovní daní. Současně budeme prosazovat, aby se správa vody vrátila do rukou státu, krajů, měst a obcí. A aby zisky z ní přestaly odtékat do zahraničí. Naopak musí být investovány zpět do české sítě.

Posledním velkým závazkem sociální demokracie je zrovnoprávnění žen a mužů. Není možné trpět nadále stav, kdy žena dostává za stejnou práci méně než muž. Stejným způsobem chceme odstranit diskriminaci žen i při výpočtu důchodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě