Hamousová (ANO): Z praxe starostky vím, jaké problémy s pneumatikami na obcích řešíme

12.08.2015 14:01

Projev na 11. schůzi Senátu dne 12. 8. k Návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech:

Hamousová (ANO): Z praxe starostky vím, jaké problémy s pneumatikami na obcích řešíme
Foto: mesto-zatec.cz
Popisek: Starostka Žatce Zdeňka Hamousová

Ráda bych doplnila jako členka výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí další pohled člena k této problematice. Novela zákona o odpadech proběhla nebo ještě i vyvolá jistě i dnes na plénu poměrně rozsáhlou diskusi. Na výboru včera pro územní rozvoj nebylo přijato usnesení, přičemž na tomto výboru se zúčastnili jednak předkladatelé zákona, jednak zástupci profesních sdružení, jednak také Dan Jiránek, který reprezentuje Svaz měst a obcí.

A Svaz měst a obcí bývá významným partnerem. Každý z nás hodnotí návrhy zákona i ze své osobní profesní zkušenosti a praxe. A protože několik let jsem starostkou města, tak často vnímám návrhy optikou praktického dopadu. Ztotožňuji se v tomto případě s názorem zástupce Svazu měst a obcí Dana Jiránka, který vyjádřil na jednání výboru podporu návrhu zákona tak, jak vyšel z Poslanecké sněmovny. Doslova tam řekl: "Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše." A konkrétně měl na mysli kolektivní systém sběru pneumatik. Nebudu dál rozvádět moje důvody, protože z té mojí osobní praxe starostky vím, jaké problémy s pneumatikami na obcích řešíme. Jen bych ráda požádala pana ministra, aby ještě okomentoval vyjádření ÚOHS. Včera na výboru zástupce, paní náměstkyně, to vyjádření ÚOHS, no, není to stanovisko, vyjádření ÚOHS komentovala. Přesto bych poprosila pana ministra, aby ještě dnes on ten komentář učinil.

Takže z praxe v kontextu Svazu měst a obcí doporučuji schválit návrh zákona ve znění postoupeném Poslaneckou sněmovnou, děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…