Hampl (APAČI 2017): Může tradiční liberál podporovat zákaz islámského odívání?

19.08.2016 12:22

Nejen, že může. Je to nutná a integrální součást skutečně liberálního přesvědčení. Američtí otcové zakladatelé ani původní britští zastánci občanských svobod by netolerovali islám v jeho dnešní podobě ani minutu.

Hampl (APAČI 2017): Může tradiční liberál podporovat zákaz islámského odívání?
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

 Dobře si totiž uvědomovali, že svoboda vyznání má smysl pouze v rámci určitého civilizačního prostředí a že svobodu vyznání mohu aplikovat pouze na někoho, kdo se mnou sdílí porozumění slovům "svoboda" a "vyznání". V islámském myšlení jsou takové pojmy nesmyslné - jsou to jen bludy, kterými Alláh mate mozky podlidí, aby mohli být snadněji zabiti a zotročeni.

Stojíme tudíž před úkolem rozpoznat, kdy proti nám stojí pouze nějaká krotká evropská napodobenina islámu (jehož přívrženci ve skutečnosti sdílí naše hodnoty) a kdy se ocitáme ve skutečném střetu civilizací. A narážíme na to, že autoři naší ústavy a našich zákonů si takovou situaci vůbec nedokázali představit, tudíž sestavili texty a principy, které jsou jen velmi obtížně použitelné.

A ještě doplnění: Jsem pevně přesvědčený, že každý muslim, který sdílí naše civilizační hodnoty, s velkou ochotou a radostí podpoří každé omezení toho krvelačného beduinského islámu a každý odpovídající zákaz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…