Hanáček (KDU-ČSL): Nový impuls k rozvoji cestovního ruchu na Strakonicku

07.02.2022 10:01

V půlce ledna se ve Strakonicích uskutečnilo setkání zástupkyň destinační společnosti Prácheňsko a zástupce destinační společnosti Píseckem s náměstkem hejtmana Jihočeského kraje zodpovědným za oblast cestovního ruchu Františkem Talířem.

Hanáček (KDU-ČSL): Nový impuls k rozvoji cestovního ruchu na Strakonicku
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Vladimír Hanáček

Cílem setkání bylo definovat parametry budoucí možné spolupráce obou destinačních společností a také Jihočeského kraje a jeho Jihočeské centrály cestovního ruchu, která by umožnila realizovat další cíle v rámci podpory cestovního ruchu na Strakonicku. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

Destinační společnost Prácheňsko původně spravovala stejnojmennou destinaci v rámci turistických oblastí Jihočeského kraje, podpořenou z krajského rozpočtu. Tato podpora na začátku roku 2021 skončila a destinace Prácheňsko tak přišla o příslušnou certifikaci. Má-li však rozvoj cestovního ruchu na Prácheňsku pokračovat, je třeba aktivity společnosti nově zaštítit. Vedení kraje přislíbilo přispět na provoz destinační společnosti Prácheňsko a stávající destinace Písecko-Blatensko začlení Strakonicko mezi oblasti, které bude v rámci tvorby svých turistických produktů podporovat. Jejich cílem je propojit oblast Pootaví tak, aby návštěvníci našeho regionu viděli co nejvíc místních zajímavostí.

Již na podzim loňského roku byl založen spolek OTAVA FUN, v jehož rámci se pootavská města: Sušice, Horažďovice, Strakonice a Písek zavázala podporovat rozvoj cestovního ruchu v Pootaví. Pomineme-li poněkud zvláštní a nadbytečně anglický název spolku, je jeho založení v rámci zatraktivnění našeho regionu pro přespolní návštěvníky jistě přínosem. Doufejme, že vedení těchto měst bude také svědomitě přispívat rozvoji turismu adekvátní finanční částkou tak, aby skrze cestovní ruch došlo k pozitivnímu multiplikačnímu efektu pro rozvoj místních ekonomik a podpory podnikatelského sektoru. Dnešní situace je taková, že zatímco město Písek pravidelně dotuje svojí destinační společnost Píseckem, s.r.o. částkou okolo jednoho milionu korun ročně, město Strakonice na rozvoj cestovního ruchu prakticky nepřispívá.

V soudobém světě všechno souvisí se vším, a tak nelze jedno téma vytrhovat z vazeb na ostatní společenské dění. Cestovní ruch na Strakonicku nesmí být vnímán jako zbytečná aktivita a doplácet na nezájem zodpovědných míst. Dohoda z minulého pátku je v tomto snad dobrý krok vpřed.

PhDr. Vladimír Hanáček, PhD.
člen finančního výboru města Strakonice
předseda OV KDU-ČSL Strakonice 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace