Hanák (ČSSD): Daří se nám, protože jsme nepodcenili projektovou přípravu

11.05.2017 9:17

Mezi Podivínem a Lednicí se jezdí po novém. Kraj otevřel první silnici opravenou z nových dotací.

Hanák (ČSSD): Daří se nám, protože jsme nepodcenili projektovou přípravu
Foto: ČT
Popisek: Roman Hanák

Po hladkém asfaltovém koberci bez výtluků, uzavírek a omezení rychlosti už projíždí řidiči mezi Podivínem a Lednicí. První projekt spolufinancovaný z dotací nového programového období Evropské unie dnes (10. května) spolu se zástupci Správy a údržby silnic a zhotovitele slavnostně otevřel náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák. Oprava 4,5 kilometru vozovky a pěti mostů vyšla na více než 71 milionů korun (bez DPH) a od července do listopadu byla silnice pro auta kvůli stavebním pracím úplně uzavřena.  

„Jsem rád, že se Jihomoravskému kraji daří efektivně čerpat peníze na opravy silnic z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Projekt rekonstrukce vozovky mezi Podivínem a Lednicí je toho důkazem. Šlo o náročnou stavbu nejen pro kraj a silničáře, ale též pro obyvatele okolních obcí i návštěvníky krásného Lednicko-valtického areálu, protože silnice byla v době turistické sezóny uzavřena. Na tu nadcházející je však již připravena v novém a řidičům se po ní bude jezdit pohodlně a hlavně bezpečně,“ uvedl Hanák.  

Do IROP již Jihomoravský kraj registroval projekty rekonstrukcí silnic II. a III. tříd za půldruhé miliardy korun, tedy nejvíce ze všech třinácti krajů České republiky. Předstihl tak i kraj Středočeský, který má však o 4 700 kilometrů „okresek“ více než jih Moravy.„Daří se nám, protože jsme nepodcenili projektovou přípravu. Je to práce, která na první pohled není vidět, ale bez ní by žádné opravy silnic nebyly. Jen za letošek jsme již navyšovali částku určenou na projektovou přípravu o 10 milionů korun. Jednou z největších akcí, kterou zahájíme v tomto roce, bude oprava 6,5 kilometru silnice a pěti mostů mezi Deblínem a Tišnovem,“ sdělil Hanák s tím, že náklady pro tuto rekonstrukci odhaduje kraj na více než 300 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…