Hanák (ČSSD): Jihomoravský kraj opraví most ve Velkých Němčicích

24.02.2020 20:57

Jihomoravský kraj pokračuje v intenzivní snaze významně zlepšit kondici mostů na jižní Moravě. V květnu by proto chtěl začít opravovat most ve Velkých Němčicích, který již dosáhl VI. – tedy velmi špatného stavebního stavu.

Hanák (ČSSD): Jihomoravský kraj opraví most ve Velkých Němčicích
Foto: ČT
Popisek: Roman Hanák

Investiční záměr s odhadovanými náklady přibližně 17,3 milionu korun (bez DPH) dnes (24. února 2020) schválili krajští radní. „Zrekonstruujeme mostovku, mostní svršek a vybavení mostu. Při opravě bude zachována prefabrikovaná nosná konstrukce, která ale bude vyztužena spřaženou betonovou deskou. Zároveň budeme sanovat i spodní stavbu,“ popsal plánované práce náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Dalších 50 milionů korun na silnice pomůže rozjet tři nové stavby

Okružní křižovatka v Pohořelicích, dva zrekonstruované mosty v Pilském údolí u Boskovic nebo oprava silnice v ulici Brněnská v Blansku. To jsou tři nové silniční stavby, které chce kraj v letošním roce rozjet díky navýšení investičního příspěvku určeného na rekonstrukce komunikací o 50 milionů korun. O přifouknutí této části rozpočtu rozhodli na svém dnešním (24. února 2020) zasedání radní Jihomoravského kraje.

„Kromě tří výše zmíněných akcí peníze využijeme i na dofinancování rozestavěné druhé stavby projektu II/418 Újezd u Brna – Otnice. Původní rozpočet počítal s investičním příspěvkem ve výši 80 milionů korun. Teď máme k dispozici 130 milionů, což je výrazná změna,“ uvedl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák s tím, že dalších 50 milionů má kraj přichystáno na neinvestiční opravy většího charakteru a zvláštních 45 milionů k tomu ještě na rekonstrukce a zabezpečení mostů. „Samozřejmě také intenzivně čerpáme finance z Integrovaného regionálního operačního programu, s jehož pomocí chceme letos zahajovat mimo jiné výstavbu obchvatu Čebína. A stále také čekáme, jestli vláda schválí příspěvek Státního fondu dopravní infrastruktury na opravy krajských silnic, jako tomu bylo v minulých letech. Dokonce připravujeme žádost o dotaci v rámci výzvy Bezpečnost silnic II. a III. tříd na výstavbu okružní křižovatky v Hevlíně. Doufáme, že uspějeme,“ uzavřel Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.