Hannig (Rozumní): Chytrost nejsou žádné čáry

08.03.2023 9:09 | Komentář

Mezi vlasteneckými a levicovými stranami a hnutími existuje vždy spoustu výhrad k možnosti „pošpinění“, pokud se spojí s nějakou jinou stranou nebo hnutím do předvolební koalice. Což na straně nyní vládnoucích stran není. Jednají čistě pragmaticky.

Hannig (Rozumní): Chytrost nejsou žádné čáry
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

Vládnoucí strany nynější pětikoalice jednají čistě pragmaticky a to je posunuje k vítězství. Vůbec jim nejde o názor občanů v době, kdy na obzoru nejsou žádné další volby. A tak jim vůbec není zatěžko udělat neobyčejně odporný krok vůči těm, kteří se v podstatě nemohou bránit stávkou, nebo čímkoliv podobným. Pouze svým hlasováním ve volbách. Důchodcům a invalidním důchodcům i když jsou početně velice dominantní volební silou. Koalice si opodstatněně myslí: Však se nynější parlamentní i mimoparlamentní opozice zase nedomluví a každý pojede na vlastní pěst. Tak jako v roce 2021.

Strany a hnutí před volbami do Poslanecké sněmovny v roce 2021, které stojí na straně obyčejných lidí, se nedokázaly chovat rozumně. Na rozdíl od těch, které stojí za zájmy těch nejbohatších. Už jsem o tom psal několikrát a stále budu na to upozorňovat, protože takové zásadní chyby v uvažování stále pokračují. ANO se skutečně mohlo v roce 2021 spojit do předvolební koalice s ČSSD a KSČM. Samozřejmě, že stále existuje nechuť mnohých významných členů ANO se jakkoliv „špinit“ byť jen účelovým spojením do volební koalice s komunisty a zřejmě ČSSD se zase chtěla razantně oddělit od ANO. A když bylo předvolební koaliční spojení s KSČM pro ANO silně „chucpe“, tak tu byla do trojkoalice přece Přísaha Roberta Šlachty.

Současná vládní koalice si přičítá jedno významné vítězství za druhým. Volby 2021 do PS, 2022 do Senátu (při čemž ANO vyhrálo volby do obecních zastupitelstev), a v podstatě prezidentské volby.

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Pětikoalice má převahu v Poslanecké sněmovně, nyní už 109 hlasů, a je jí zcela jedno, jestli se opozice postaví na zadní (valorizace důchodů), protože zcela jasně vědí, že to opozice stejně dřív či později vzdá, protože konec konců jim osobně nejde o nic. Naopak platy všech poslanců ať vládních, či opozičních se valorizovaly.

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26303 lidí

Prezident Zeman, ať už dnes s jeho postoji z poslední doby souhlasíme či nesouhlasíme, v neděli na Primě zcela pravdivě řekl, že pokud to opoziční poslanci mysleli doopravdy a chtěli pro důchodce zajistit zákonnou valorizaci, tak měli sněmovnu zablokovat až do 22 března. Že takto se jedná pouze o tah, jehož účel se má zhodnotit v následujících volbách.

A teď putuje tento návrh na snížení valorizace do Senátu. Jak to tam dopadne je určitě všem jasné. Vládní koalice tam má minimálně 90% převahu.

Proč ji má? Protože prostě si za to lidé mohou sami. Stále píšu, že Senát je nezrušitelný a přesto Tomio Okamura v neděli v debatě na Primě tvrdí, že SPD je za zrušení tohoto zbytečného tělesa. Ví moc dobře, že to není možné, to zaručuje vždy ta třetinová rotace. Ale hezky se to poslouchá. Neustále proto kvůli takovýmto projevům svých politických miláčků lidé NEBUDOU chodit volit do Senátu, protože nesouhlasí s jeho existencí. Ovšem ti, co v poslední době vyhráli všechno, ti bohatí, volit do Senátu chodí a chodit budou, protože velmi dobře vědí proč.

V mé facebookové skupině (ZDE) jsem zveřejnil rozhovor docenta Radima Valenčíka s vlasteneckým filozofem Petrem Hamplem, který píše, že všechny demonstrace jsou spíše kontraproduktivní, protože se na nich objevují lidé, jejichž výroky zneužívají současné vládě nakloněná média. Takovíto lidé odradí většinu, která se moc o politiku nezajímá, ale řekne si, když tito, médii prezentovaní účastníci demonstrací, kteří se mnohdy vyjadřují vulgárně, představují to, za co demonstrují, tak hlas dám té druhé, zřejmě rozumnější straně.

Proto ve svých článcích demonstrace nepodporuji. Ale když už budou, tak by ti, co budou na pódiu, měli neustále před každým a za každým příspěvkem vyzývat lidi, aby chodili volit i do Senátu. Protože to by byl jediný pozitivní výsledek jakékoliv demonstrace, kdyby tzv. obyčejní lidé změnili složení Senátu. To by pak i zamítnutí snížení valorizací penzí mělo šanci a důchodci by dostali to, co jim po právu zákonitě náleží.

 

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Hannig

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).