Hannig (Rozumní): Kšefty některých „neziskovek“ s migranty

03.04.2017 7:32

Italský prokurátor chce žalovat nadnárodní „neziskové“ organizace za spolupráci pašeráky migrantů. Podpora ilegální imigrace je trestným činem.

Hannig (Rozumní): Kšefty některých „neziskovek“ s migranty
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hannig, předseda Strany zdravého rozumu

Je zvykem novinářů označovat každého, kdo se ohradí proti „neziskovkám“, které napomáhají ilegální migraci termíny jako xenofob, populista atd. Věc uvedl na pravou míru prokurátor ve velkém sicilském městě Catania který se zabývá trestnými činy spojenými s pašováním lidí. Podpora ilegální imigrace je trestným činem ať už tuto činnost označují média jakkoliv.

Prokurátor a policisté činné v tomto oboru si všimli, že donedávna ještě ústředna v Římě zaznamenávala S.O.S. lodí s migranty, kterým hrozilo ztroskotání. To jakoby mávnutím kouzelného proutku ustalo a navíc imigračními úřady vyslýchaní “zachránění“ migranti velice neradi v poslední době vypovídají, jak se do Itálie dostali.

Bylo též zvykem, že v zimních měsících pašování migrantů téměř ustalo, letos italské úřady zaznamenaly velký nárůst ve srovnání se stejným obdobím minulého roku, ačkoliv byla zima ve Středomoří méně příznivá pro plavbu, než v minulých letech.

Flotila lodí „neziskovek“, financovaných z fondů miliardáře Sorose fakticky ve spolupráci s africkými pašeráky lidí, povzbuzuje migranty k cestě přes moře. Dokonce jeden z migrantů, kterého, jak se říká, policie zmáčkla, vypověděl o tom, že pašeráci mu za 162 tisíc korun (přepočítáno kvůli názornosti na naši měnu) slíbili, že plavba bude bezpečná, protože hned na hranici teritoriálních vod Libye si je nalodí plavidla „neziskovek“. Každý měsíc stojí provoz těchto lodí „neziskovek“ 11 milionů (přepočítáno na koruny). Soros financuje takové lodě dvě a další loď s názvem Aquarius je financována německou „neziskovkou“.

Ten imigrant, jehož vyslechla italská policie, dále uvedl vyšetřujícím orgánům, že Vysoký komisariát OSN pro uprchlíky zajišťuje přesun migrantů z člunů libyjských pašeráků na velká plavidla „neziskovek“.

Na přesun pašeráků do Itálie má zájem i tamní mafie. Za velmi nízkou mzdu pak migranti v podstatě jako otroci pracují na polích nebo dokonce pro mafii prodávají drogy. Zločin ve formě spolupráce s mafií prý pronikl i do některých „neziskových a humanitárních“ organizací, které mu nevědomky nebo snad dokonce úmyslně zajišťují krytí a vysoké příjmy.

Je vidět, že mnoho osob má zájem se na bídě migrantů napakovat. Je třeba věci nazývat pravými jmény. Jde o velký kšeft, z něhož různým podílem profitují různé organizace. O ty migranty vůbec nejde.

Nechápu, proč přestárlí miliardáři typu Sorose chtějí takovým způsobem zničit Evropu. To mají vůči Evropanům takovou zášť?

Nechápu též některé evropské politiky typu Angely Merkelové, že mají strach nazývat věci pravými jmény. Přečetl jsem si, že to vítání nemělo být původně v úmyslu, původně Německo mělo zavřít hranice. Němečtí politici se ale báli novinářů, že by o tom špatně psali. Proboha, vždyť politici jsou tady kvůli těm, co je zvolili a ne kvůli tomu, aby se jevili hezkými v očích novinářů a komentátorů.

My se nesmíme poddat. ČR nemá na této migrační vlně žádný podíl. Nic jsme nebombardovali, neodstranili jsme Kaddáfího, který zajišťoval částečnou nepropustnost libyjských břehů (i když za ústupky ze strany Itálie), nezpůsobili jsme rozvrat v Sýrii, Iráku a Afghánistánu. Nevykořisťovali jsme kolonie. ČR nesmí přistoupit na žádné kvóty pro rozdělování migrantů.

Jinak, prosím nechápejte tento článek jako útok na neziskové organizace. Hluboce si vážím těch organizací, které se starají o nemocné děti, o hospice a o další takové skutečně humanitární záležitosti onkologii apod.. Také, jak jste si jistě všimli, označují ty, proti kterým píšu, uvozovkami. Však si asi rozumíme.

Už je ten článek zase delší, než jsem původně chtěl. Takže teď z jiného soudku. Řekl jsem si, času mnoho nezbývá. V každém mém budoucím článku na konci poskytnu k poslechu nějakou svou, v současné době nedosažitelnou píseň. Ostatně jsem skladatelem. Takže, ať už budu psát o čemkoliv, na konci článku odkážu na nějakou starou, historickou píseň. V minulém článku „Líp už bylo“ jsem si posteskl nad smrtí otce rock and rollu Chucka Berryho. A teď se kácí v mnohem bližším lese. Věra Špinarová byla naprostý samorost a jsem rád, že mne v roce 1970, jako mladého 24letého skladatele vybídl dramaturg Pantonu Jiří Malásek, abych pro ni napsal píseň na desku – singl. Tak si na ní zavzpomeňme i prostřednictvím odkazu na starou praskající desku a mou píseň s textem Eduarda Krečmara „Domů mířím, venku svítá“: https://www.youtube.com/watch?v=oINNSJ3_IRY

Život je krátký a je třeba nacházet ve všem tom smutku i radost. Bylo nám tehdy málo a měli jsme hlavy plné ideálů.

Psáno pro blog.idnes.cz

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.