Hannig (Rozumní): Pane prezidente, je načase zase sundat vlajku EU z Hradu

20.11.2015 11:52

Evropa zapaluje svíčky za oběti pařížského atentátu. Kolik však takových atentátů bude ještě třeba, aby si její představitelé přiznali, že zavírání očí před nelegálními a agresivními vpády na její území je sebezničující.

Hannig (Rozumní): Pane prezidente, je načase zase sundat vlajku EU z Hradu
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hannig, předseda Strany zdravého rozumu

Zavírání očí a uší připravuje totiž totální zničení demokracie a v podstatě i celé evropské civilizace. Buďme přísní tak jako byla přísná Amerika. Když Kubánci přeplavali moře mezi Havanou a Floridou a chytla je pobřežní stráž USA, byli posílání zpět na Kubu bez ohledu na to, že budou ve své zemi za ilegální emigraci žalářováni. Platilo pravidlo suchého vstupu na území USA. Nejméně dva ze strůjců pařížských atentátů vstoupili do EU právě onou ilegální mokrou cestou.

Pozorně jsem si přečetl projev prezidenta, který pronesl na Albertově. Já sám nejsem typ chodící na demonstrace, či dokonce na nich vystupující. Člověk se na nich může nechat strhnout k něčemu, čeho později lituje. Znáte přece spoustu lidí, kteří říkají: „Proč já blbec jsem tenkrát cinkal klíči“. Ani tenkrát jsem já, nestraník,  necinkal, když jsem viděl, jak nadšeně cinkají stranické kádry odhazující rychle stranické legitimace. To jsem nemohl vědět, že to jsou budoucí privatizátoři doby, kdy se „zhaslo“. 

Neslyšel jsem tedy prezidenta Zemana takříkajíc živě. V projevu nebylo nic proti náboženství - islámu, byl namířen proti islamistickým vrahům a vyzýval k toleranci ke všem názorům. Zvláště k těm, které se řídí zdravým rozumem. V podstatě vyzýval k tomu, za co bojoval ve svých projevech na tribunách Listopadu 1989. Vyzýval k zachování svoboda slova.

Tato výzva je nanejvýš aktuální, neboť v reakci na onu demonstraci ministr spravedlnosti nominovaný hnutím ANO v podstatě vyzývá policii, aby konala, protože, podle jeho mínění, na oné demonstraci byl porušen zákon č. 356 trestního zákoníku: „Kdo veřejně podněcuje proti náboženství bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.“

Z Bruselu proniká informace, že komisařka pro zahraničí EU, Italka Frederica  Mogherini, neboli Vysoká představitelka Unie pro zahraničí a bezpečnostní politiku a místopředsedkyně Komise, jak se její funkce přesně jmenuje, odmítá navštívit ČR, neboť se její představitelé vymezují proti uprchlíkům. I když to bylo diplomaticky svedeno na zranění nohy našeho ministra zahraničí, je to fakticky namířeno proti našemu prezidentovi. Je ironií osudu, že to byl právě on, kdo s velkou slávou nechal vyvěsit vlajku EU na hrad českých králů a prezidentů. Předešlý prezident Klaus to striktně odmítal.

Já sám a celá naše Strana zdravého rozumu jsme byli vždy pro zachování našeho členství v EU. Dnes to ale začíná být nebezpečný projekt. Evropská Komise, místo aby požadovala dodržování smluv, které všechny státy podepsaly, a to totiž pravidla schengenského prostoru, vyžaduje naopak jejich porušování. Právě ona komisařka kritizovala, tak jako mnohé z hlav EU, maďarského premiéra Victora Orbána, který  velice striktně, všemi schválená pravidla, dodržoval. Naopak Řecko a Itálie propouští nelegální migranty v podstatě bez omezení, a kritiku si nevysloužily. Však také  Řeckem bez problémů prošel jeden z pařížských atentátníků. A obávám se, že se časem dozvíme, že to nebyl pouze jeden.

Mnozí z našich občanů se obávají, že uprchlíci jsou maskováním pro davy teroristů. A že se válka z Předního Východu (Sýrie, Iráku a Afghánistánu) přesouvá do týlu Evropy. Je to ale válka ozbrojených a organizovaných vrahů proti nevinnému a bezbrannému obyvatelstvu. A vláda Evropy – Evropská Komise, nic proti tomu nedělá, ba naopak, kritizuje jakékoliv pokusy o zjednání nápravy. Samozřejmě, všichni uprchlíci, nebo správně by se mělo říkat migranti, proto neprchají před něčím, ale prchají za něčím, tedy všichni uprchlíci nejsou teroristé, ale mohli by se jimi stát, jak prohlásil šéf německé kontrarozvědky.

Když neumíme oddělit běžence od teroristů a vrahů, tak bychom radši z důvodu vlastní bezpečnosti nikoho neměli přijímat. Je to bezpečnější. Je pochopitelné, že ti, kteří uprchlíky zvali do Evropy, si nepřiznají, že udělali chybu. To by totiž museli rezignovat. A proto budou jednohlasně vyhlašovat dál a dál věci, které jsou pro občany Evropy nebezpečné a pro jejich příští generace zničující. A proto, ač to říkám nerad, bychom zatím měli alespoň z Hradu vlajku EU sundat. Zatím. A já věřím, že v příštích volbách napříč Evropou zvítězí zdravý rozum a Evropa se začne bránit.

Nechci vše svádět na Islám. Mezi miliardou a sedmi miliony je drtivá většina slušných, nábožensky založených lidí. Je to ostatně jedno ze čtyř hlavních náboženství na světě. Dokonce jsem mnohé muslimy, zvláště z Indonésie, znal. Ale, proboha, co si mám myslet o desetitisícovém davu na istanbulském stadionu při kvalifikačním utkání Turecka s Řeckem, když při minutě ticha za oběti pařížského masakru turečtí fandové, což jsou převážně vyznavači islámu, nahlas pískali a jak napsal korespondentka agentury Reuters, skandovali zvolání, kterým provázeli svůj teroristický čin právě atentátníci z pařížského divadla Bataclan, za jejichž oběti právě ona minuta ticha probíhala.

Autor je předseda Strany zdravého rozumu

Psáno pro blog.idnes.cz

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…