Hanousek (Zelení): Zařízení nabídne 24hodinovou pobytovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období

11.05.2020 20:57

Město dnes předalo staveniště odlehčovací služby Honkova.

Hanousek (Zelení): Zařízení nabídne 24hodinovou pobytovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Martin Hanousek (SZ), jednička na kandidátce koalice SZ a Pirátů za podpory politického hnutí Změna a nezávislých osobností ze spolku Změna pro Hradec

Jedna z letošních největších investičních akcí města Hradce Králové dnes byla oficiálně zahájena. Vedení radnice dnes předalo staveniště nové odlehčovací služby v Honkově ulici společnosti STRABAG a.s., která za 115,7 milionu korun včetně DPH postaví budovu s kapacitou 35 lůžek. Samotné stavební práce začnou v nejbližších dnech demolicí starého objektu, dokončení a uvedení služby do provozu by mohlo být v průběhu roku 2021.

„Dnes jsme se na místě, kde bude stát Odlehčovací služba Honkova, sešli se stavební firmou a technickým dozorem a společně jsme si prošli harmonogram stavebních prací. Během čtrnácti dnů by měly začít demoliční práce, poté budou zahájeny samotné stavební práce na novém objektu,“ říká náměstek pro oblast investic Jiří Bláha.

Odlehčovací služba je službou na přechodnou dobu poskytovanou osobám se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení. „Tímto projektem chceme podpořit rodiny, které se starají o své blízké. Cílem této stavby je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením a umožnit pečujícím nezbytný odpočinek a regeneraci sil. Jedná se v podstatě o zařízení, které představuje 24hodinovou pobytovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období. Prostory budou plně bezbariérové a uzpůsobené nejen vozíčkářům, ale i pro umístění trvale ležících klientů,“ řekl náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…