Hašek: Když expremiér odbočí na Břeclav, dojede leda tam, kde slunce nesvítí

03.09.2022 12:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výroku expremiéra Babiše při projevu k hlasování o nedůvěře vládě

Hašek: Když expremiér odbočí na Břeclav, dojede leda tam, kde slunce nesvítí
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Aby bylo jasno, že poznámkou k nejznámějšímu traktoristovi české vlády neadoruji bývalého premiéra. Když odbočí na Břeclav, dojede leda tam,kde slunce nesvítí. Rakušané mají dálnici A5 postavenou a v provozu několik let na Mikulov. V Břeclavi dojede pan expremiér nejdříve do kolony po městě, potom na Poštornou a Reinthal, kde je ovšem okreska i na rakouské straně, a pokud si dobře pamatuji, zákaz vjezdu pro kamiony.

Platné zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje (od 2016) počítají také s dálnicí Brno-Vídeň přes Mikulov. Expremiérovo hnutí mělo čtyři roky na jižní Moravě hejtmana a bylo nejsilnějším subjektem zastupitelstva kraje, žádnou snahu změnit Zásad územního rozhodnutí Jihomoravského kraje jsem tehdy od pana Šimka ani nikoho jiného nezaznamenal.

Na tahu je posledních šest let stát, a to od Pohořelic do Mikulova. Ministři dopravy byli do loňska z hnutí ANO. Jen pro připomenutí.

P.S. Pro některé diskutující - tím nehájím strašnou Fialovu vládu, jen uvádím na pravou míru a komentuji výrok expremiéra...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…