Hašek (PRO): Tak si shrňme stávku zemědělců v Praze

20.02.2024 10:46 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k protestům zemědělců.

Hašek (PRO): Tak si shrňme stávku zemědělců v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

1) Strana PRO dlouhodobě podporuje oprávněné požadavky všech zemědělců a jejich organizací směrem k vládě a MZE na změnu současné chybné vládní zemědělské politiky.

2) Strana PRO odmítá dělení zemědělců na “správné” a “špatné” a jejich nálepkování představiteli vlády a koaličních vládních stran. Zemědělství má problém jako celek a každý zemědělec má právo jako daňový poplatník na diskusi s vládními představiteli, kteří s jeho daněmi nakládají a určují pravidla a nastavují podmínky zemědělského podnikání v ČR.

3) Strana PRO vyzývá zemědělce a jejich stavovské organizace, aby se dohodli na jednotném vystupování vůči vládě ČR, tím odpadne záminka pro odmítáni oprávněné kritiky práce vlády a MZE a pro nesmyslné nálepkování těch, kteří vládu kritizují. Zároveň strana PRO vyzývá parlamentní i neparlamentní opozici k podpoře všech hlavních požadavků protestujících zemědělců při jednání s vládou Petra Fialy.

4) Strana PRO znovu připomíná svoje priority pro podporu zemědělců:

  • okamžité zvýšení národních podpor ze státního rozpočtu alespoň na úroveň roku 2021 - to napomůže zvýšit konkurenceschopnost našich zemědělců a potravinářů v rámci EU
  • změnu špatně nastavených redistributivních plateb alespoň na stav před rokem 2022
  • odmítnutí diktátu Bruselu a jeho umělé politiky Green Dealu, která poškozuje naše zemědělství a potravninářství
  • okamžitý zásah vlády ke snížení administrativní zátěže pro zemědělce a potravináře

Náš program pro zemědělství a venkov bude stát na základním předpokladu podpory našeho domácího produkčního zemědělství šetrného ke krajině, abychom zajistili v jednotlivých komoditách rostlinné i živočišné výroby maximální možnou soběstačnost, jde společně s důrazem na kvalitu domácí produkce o strategický cíl nejen z hlediska ekonomiky, ale v širším slova smyslu i bezpečnosti České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

9:02 Štěpánek (Trikolora): Normální vláda by Koudelku už dávno odvolala

Kdybychom žili v normální zemi a měli normální vládu, vláda by ředitele Bezpečnostní informační služ…