Hašek (PRO): Zapiš si to, Sašo - demos znamená lid, ne lůza

26.02.2024 11:17 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nálepkování názorových oponentů vládní pětikoalicí

Hašek (PRO): Zapiš si to, Sašo - demos znamená lid, ne lůza
Foto: XTV
Popisek: Michal Hašek v internetové televizi XTV

Projevy z Prahy mne neoslovily. Hlas slovenského premiéra z Bratislavy určitě ano. Rusko porušilo útokem na Ukrajinu v roce 2022 mezinárodní právo, to je bez debaty. Konflikt v jiné podobě existoval už o několik let dříve. Ukrajina, Rusko i Evropa potřebují ze všeho nejvíce teď mír a konec zabíjení.

Snaha porazit vojensky a ekonomicky uštvat sankcemi Rusko za dva roky, jak vidíme, nezafungovala. Pomohli jsme Ukrajině a Ukrajincům už desítkami miliard, otevřeli jsme jim náruč a poskytli pomoc před hrůzami války. Je čas, aby zbraně utichly a světové společenství i Evropská unie přivedly Ukrajinu a Rusko k jednacímu stolu.

Anketa

Mají čeští zemědělci proč protestovat?

97%
2%
hlasovalo: 46423 lidí

Další eskalace konfliktu nepřinese nic dobrého těžce zkoušené Ukrajině, ale ani Evropě. Rusko si na druhou stranu nemůže myslet, že vyhraje. Že by válka skončila bez jasných bezpečnostních záruk Ukrajině i celé Evropě. I Rusko se musí podílet na náhradě válečných škod. Povinností politiků je hledat cestu k míru, ne prodlužovat válku. Každý další den, kdy budou umírat lidé, je prohrou celého světového společenství.

Tato slova se nebudou líbit. Politikům s fanatickými plameny v oku, obchodníkům se smrtí ani mainstreamovým médiím, hrajícím podle notiček svých majitelů a inzerentů. Nicméně je čas je říct. Jsme stále ještě demokratický stát se zaručenou svobodou slova. Nebuďme ničími poskoky ani vazaly. Nedělejme domácí ani zahraniční politiku od pangejtu k pangejtu.

A nenechejme se “umravňovat” či nechat se “nálepkovat” dnes těmi, kteří věrně sloužili minulému režimu, aby se z nich dnes staly ty největší a nejhalasnější “morální majáky”. Mám teď na mysli nikoliv současného prezidenta, ale třeba komentátora, který před listopadem opěvoval SSSR a který dnes nazývá lidi s jiným názorem, než který má on sám, “lůzou”.

Ne, Sašo, my nejsme lůza. Jsme svobodní občané České republiky, kteří máme rádi skutečnou demokracii. Tedy vládu lidu, lidem a pro lid. Zapiš si to, Sašo - demos znamená lid, ne lůza, a kratos znamená vláda…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…