Hašek: Za co, Pane Bože, za co…

31.03.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúctě k historii

Hašek: Za co, Pane Bože, za co…
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Nedávno jsem psal, jak jsem jedním dechem přečetl knihu Karin Lednické o Životicích a tamní tragédii ze srpna 1944, která stála desítky životů nevinných životických občanů, zavražděných německými nacisty. V dějepise se dříve o této tragédii neučilo. Tento týden jsem našel zprávu, že se místy tragédie plánuje stavba silniční infrastruktury, a to státem (ŘSD).

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26159 lidí

Neznám podrobně situaci a záměry na místě, ale varuji před neúctou k vlastní historii. Že ji neměli soudruzi v minulém režimu, když totálně přestavěli také kvůli dopravě v Praze místo atentátu na Heydricha (dnes jej připomíná alespoň důstojný polistopadový památník), neznamená, že dnes má stát jejich chyby opakovat. Dovolil by si někdo navrhnout novou silniční stavbu přes Lidice či Ležáky?

Schválně kladu takto provokativní otázku. Nejsem odpůrce výstavby dopravní infrastruktury obecně, ale jsem pro co nejcitlivější přístup k území. Vrcholem je potom skutečnost, že si v současné rozpočtové situaci stát - ŘSD najalo soukromou komunikační agenturu (z Prahy) za bezmála 900 tisíc korun, která má vysvětlovat připravovaný záměr v Životicích a o tomto “dobru” přesvědčovat místní.

Napadá mne snad už jen “za co, Pane Bože, za co…”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rais (ANO): Tajnost volby je zcela zřejmě objektivně ohrožena

14:07 Rais (ANO): Tajnost volby je zcela zřejmě objektivně ohrožena

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě