Havlová (Úsvit): Okamura - strašák velkých stran

24.09.2013 22:20

Při prezidentských volbách se podařilo současné garnituře odstavit Tomia Okamuru z přímé volby prezidenta. Podaří se jí zopakovat tuto situaci i ve volbách do parlamentu?

Havlová (Úsvit): Okamura  - strašák velkých stran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura při předvolebním mítinku v KD Krakov

Myslíte si, že i v předvolební kampani mají všechny strany a hnutí stejné podmínky?! Většina z vás si jistě odpověděla „ne“. Je předvolební kampaň především otázkou peněz? Někdo utratí za kampaň stovky milionů, někdo jen jednotky milionů, ale pravdou zůstává, že bez peněz se politika dělat nedá.

Mnohem obtížnější, složitější a svízelnější je situace, kdy média účelově prezentují a nabízí některé subjekty na úkor jiných, které naopak úmyslně opomíjí, nejlépe o nich nepíší vůbec, aby se co možná nejvíce vytratily z povědomí lidí.

A právě takovou situaci prožívá Hnutí Úsvit. Velké strany totiž nechtějí, aby kdokoli nabídl lidem myšlenku na změnu systému. Takového systému, ve kterém by si občané sami rozhodovali o důležitých věcech pomocí referenda. Ve kterém by si mohli sami zvolit přímo politiky. Ale také je odvolat, pokud by zklamali své voliče. Ve kterém by konečně politici a soudci nesli nejen politickou či morální zodpovědnost za svá rozhodnutí, ale i hmotnou a trestní zodpovědnost.

Olga Havlová – kandidátka Hnutí Úsvit v Moravskoslezském kraji

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…