Hečko (ČSSD): V poslední vlně kotlíkových dotací kraj rozdělí minimálně 42 milionů korun

03.09.2020 9:41

Celkem 1170 žádostí dnes obdržel Královéhradecký kraj v druhém kole třetí vlny kotlíkových dotací. Kraj mezi žadatele rozdělí 42 milionů korun na výměnu starých zdrojů vytápění. Maximální možná dotace je 127 500 korun.

Hečko (ČSSD): V poslední vlně kotlíkových dotací kraj rozdělí minimálně 42 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Registrace pořadových čísel pro podání žádostí proběhla dnes od 10 do 15 hodin. Pořadník měl kapacitu 1800 míst, z nichž žadatelé využili 1170.

„Stejně jako v předchozích kolech kotlíkových dotací mohli o finanční podporu žádat lidé, kteří si chystají pořídit, nebo si již pořídili tepelné čerpadlo, plynový kondenzační kotel nebo kotel na biomasu místo nevyhovujícího zdroje vytápění. Žádosti nyní vyhodnotíme a za předpokladu, že žadatelé splní všechny požadavky, s nimi uzavřeme smlouvy,“ informoval radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Alokovaných 42 milionů korun by mohlo pokrýt zhruba 350 žádostí. Zbylé žádosti vytvoří zásobník žadatelů, kteří by mohli dotaci získat v budoucnu.

V tuto chvíli se jedná o poslední vlnu kotlíkových dotací financovaných z evropských fondů. Královéhradecký kraj ale plánuje žádat o další finanční prostředky ministerstvo životního prostředí. To krajům umožnilo čerpat peníze na kotlíkové dotace z emisních povolenek, tedy poplatků, které platí výrobní podniky za produkci a vypouštění oxidu uhličitého.

Od roku 2016 Královéhradecký kraj podpořil 4 600 žadatelů v celkovém objemu 494 milionů korun. Největší zájem v posledních kolech byl o dotace na pořízení tepelných čerpadel. Větší zájem je také o plynové kotle než o kotle na biomasu. Průměrná výše dotace, kterou lidé od kraje získávají, je 110 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…