Hejtman Červíček: Je potřeba, aby byl zdravotnický systém v kraji připravený

04.11.2021 9:09 | Tisková zpráva

V Královéhradeckém kraji za posledních sedm dní testy potvrdily 952 nových případů nákazy covidem-19. Před dvěma týdny přitom v regionu za stejnou dobu přibylo 184 případů. Epidemie zrychluje, kraj má ale nadále druhý nejnižší sedmidenní přírůstek na 100 tisíc obyvatel v České republice.

Hejtman Červíček: Je potřeba, aby byl zdravotnický systém v kraji připravený
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Před dvěma týdny v našem kraji přibylo za týden 55 případů covid-19 na 100 tisíc obyvatel, tento týden stoupla incidence už na 172,8. Epidemie nabírá na síle a je potřeba, aby na to zdravotnický systém v našem kraji byl připravený – aby nemocnice měly dostatek zdravotnického personálu, byla zajištěna koordinace při zajišťování péče, dostatek léků a podobně. A já musím opět poděkovat všem zdravotníkům a lidem, kteří se denně podílí na zvládnutí situace.

V nemocnicích roste počet hospitalizovaných a kromě omezení návštěv zde navyšujeme počty covidových lůžek tak, abychom dokázali pomoci všem, kteří to budou potřebovat,“ řekl hejtman Martin Červíček. V nemocnicích v regionu přibývá pacientů hospitalizovaných s covidem-19. Dnes se jich zde takto léčilo 45. Nemocnice proto navyšují počty covidových lůžek a připravují se na otevření covidových oddělení. Zdravotní péči zatím žádná z nich neomezila.

Aktuálně je v kraji alespoň jednou očkováno přes 70 % populace starší 16 let. Očkovací místa navyšují denní kapacity v závislosti na počtu zájemců a do očkování vakcínou Pfizer se zapojilo už 128 praktických lékařů ve všech pěti okresech regionu. Seznam spolu s kontakty na ordinace aktuálně očkujících praktiků naleznete ZDE.

Anketa

Věříte, že Fialova vláda bude dobře hájit naše národní zájmy?

2%
96%
hlasovalo: 47383 lidí

„Situace v našem kraji se z hlediska počtu nově zjišťovaných pozitivně testovaných osob nadále rychle zhoršuje. Buďme opravdu rozumní, opatrní a dodržujme již známou základní prevenci. Abychom sami zbytečně neonemocněli, ale současně také nepřipívali k šíření viru v našem kraji. Děkujeme všem, kteří chápou znovu vzrůstající riziko v našem kraji a svých vhodným chováním a jednáním chrání sebe i ostatní. Všem, kteří se prvně i opakovaně očkují, kteří respektují stanovená preventivní opatření v nejrůznějších zařízeních i při dalších aktivitách,“ uvádí ředitel KHS Ivan Kučera.

Podle dat ministerstva zdravotnictví se v kraji nákaza aktuálně nejvíce šíří v okrese Rychnov nad Kněžnou, kde za posledních sedm dní přibylo na 100 tisíc obyvatel zhruba 190 nákaz, před týdnem 144. V okrese Hradec Králové podle tohoto přepočtu přibylo zhruba 175 nakažených, před týdnem zhruba 122. Okresy Trutnov a Jičín mají sedmidenní incidenci na zhruba 162 a 149. Před týdnem mělo Trutnovsko sedmidenní incidenci zhruba 100 a Jičínsko 77. Nejlépe v kraji je na tom okres Náchod, kde bylo zjištěno za posledních sedm dní na 100 tisíc obyvatel zhruba 90 nakažených, oproti zhruba 50 před týdnem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…