Hejtman Červíček: KACPU se na konci března přestěhuje do krajské budovy Na Okrouhlíku

26.03.2022 7:29 | Tisková zpráva

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) bude od 31. března v budově Na Okrouhlíku v Hradci Králové.

Hejtman Červíček: KACPU se na konci března přestěhuje do krajské budovy Na Okrouhlíku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý policejní prezident, brigádního generál ve výslužbě Martin Červíček

Po měsíci provozu v hradeckém Aldisu, kde centrum zaregistrovalo na 10 tisíc uprchlíků, se přestěhuje do administrativní budovy poblíž autobusového terminálu a hlavního nádraží.

„Za měsíc, kdy je Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině v provozu, jsme nastavili spolupráci bezpečnostních sborů s úřady, dobrovolníky a dalšími organizacemi a poskytli pomoc už 10 tisícům občanů Ukrajiny. Vyzkoušeli jsme si provoz ve velkých sálech a zjistili, že KACPU dokáže fungovat efektivně i na menším prostoru. Pro jeho další provoz jsme proto zvolili krajskou administrativní budovu Na Okrouhlíku. Stěhujeme se do místa, které je v blízkosti hlavního nádraží a je tedy dostupnější z hlediska přepravy uprchlíků veřejnou dopravou. Navíc využíváme volné prostory v krajské nemovitosti a nebudeme tak dále blokovat hradecké kongresové centrum, které bude v následujících měsících dějištěm řady komerčních akcí,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Stěhování centra proběhne ve středu 30. března v odpoledních hodinách, kdy je počet příchozích uprchlíků zpravidla nižší. Během stěhování bude provoz KACPU do následujícího dne přerušen. Plně zprovozněno by mělo být ve čtvrtek 31. března v dopoledních hodinách.

Nové prostory KACPU najde v krajské budově na adrese Na Okrouhlíku 1371, Pražské Předměstí, Hradec Králové. Rozprostírat se bude ve dvou podlažích, kdy u vstupu vedle recepce bude čekárna a místo pro vyřízení žádosti o ubytování, v prvním nadzemním podlaží pak bude probíhat veškerá administrativní část registrace.

Registrace v KACPU čítá tyto procesy: lustraci, vydání víza, kontakt s úřadem práce, sjednání zdravotního pojištění, případně zajištění ubytování. Veškerou administrativu usnadňuje fakt, že registrace probíhá na jednom místě.

Na zřízení centra kraj spolupracuje s Hasičským záchranným sborem Královéhradeckého kraje, Krajským ředitelstvím policie Královéhradeckého kraje, Odborem azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR (OAMP), Úřadem práce ČR, Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, Diecézní katolickou charitou Hradec Králové, Oblastní charitou Hradec Králové a také se Zdravotnickou záchrannou službou Královéhradeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích