Hejtman Červíček: Očkovací a odběrová místa během svátků omezí provoz

24.12.2021 19:51 | Tisková zpráva

Během vánočních svátků, 31. prosince a 1. ledna očkovací místa v nemocnicích omezí provoz. Vánoční volno se dotkne i všech odběrových míst pro testování na covid-19, a to 25. prosince a 1. ledna. Během pracovních dnů mezi svátky budou až na výjimky očkovací místa v provozu.

Hejtman Červíček: Očkovací a odběrová místa během svátků omezí provoz
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Čekací lhůty na očkování se zkracují a všem zájemcům očkovací místa průběžně nabízí termíny. Nasazení zdravotníků je ale dlouhodobě psychicky i fyzicky vyčerpávající a z tohoto důvodu jsme se s blížícími se vánočními svátky rozhodli upravit termíny očkování tak, aby zdravotníci mohli alespoň zčásti prožít sváteční dny se svými blízkými a odpočinout si,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Očkovací místa v kraji nebudou v provozu 24., 25. a 26. prosince, dále pak 31. prosince a 1. ledna. Výjimkou bude Fakultní nemocnice Hradec Králové, která bude očkovat 31. prosince dopoledne od 8 do 12 hodin.

Mimo vánoční svátky nebude v provozu očkovací místo v Broumově také 28. prosince a 30. prosince. Levitovo centrum následné péče Hořice nebude očkovat 27. prosince a 30. prosince.

Testování na covid-19

Během nadcházejícího týdne v některé dny omezí provoz také odběrová místa pro testování na covid-19 v nemocnicích a jiných zdravotnických zařízeních.

Odběrová místa v nemocnicích v Hradci Králové, Jičíně, Trutnově, Náchodě a Rychnově nad Kněžnou nebudou v provozu 25. prosince a 1. ledna. Nechat se otestovat ve dnech 24. až 26. prosince a 31. prosince až 2. ledna nebude možné v nemocnicí v Broumově a ve Dvoře Králové nad Labem.

Očkování a testování ve dnech 24. prosince až 1. ledna:

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny