Hejtman Červíček: Řidiči se z Jizbice do Náchoda dostanou po nové komunikaci

04.11.2023 10:34 | Tisková zpráva

Královéhradecký kraj po dvou letech dokončil rekonstrukci silnice III/28526 na trase Jizbice – Lipí – Náchod. Dvouetapová rekonstrukce stála přes 117 milionů korun včetně DPH. Provoz se na opraveném úseku obnovil v pondělí 30. října 2023.

Hejtman Červíček: Řidiči se z Jizbice do Náchoda dostanou po nové komunikaci
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Komunikace z Jizbice přes Lipí směrem na Náchod byla mnoho let ve špatném stavu. Proto se v roce 2022 začalo s její rekonstrukcí. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí
V loňském roce se rekonstruoval úsek od odbočky z ulice Bartoňova na ulici Pod Vyhlídkou po odbočku do ulice Pod Lipím. Od této odbočky se pak letos pokračovalo až po začátek Jizbice. Kromě rekonstrukce komunikace došlo k výstavbě propustků, odvodnění komunikace, doplnění ocelových svodidel, obnovení svislého a vodorovného dopravního značení. Vzhledem k náročnosti rekonstrukce bylo zapotřebí tuto investici rozdělit do dvou stavebních sezon a já moc děkuji za trpělivost všem místním, ale i řidičům z Dobrošova, České Čermné, Borové a Nového Hrádku včetně turistů směřujících na zmodernizovanou pevnost v Dobrošově, kterým rekonstrukce komunikace způsobila komplikace,“ řekl hejtman Martin Červíček.

Na krajskou investici po společné koordinaci navázalo město Náchod vybudováním nových chodníků v Lipí a Jizbici, opěrných a zárubních zdí a dešťové kanalizace. Zhotovitelem rekonstrukce byla společnost STRABAG a.s. Celkové náklady vyšly na 117 milionů korun s DPH a většinu z této sumy pokryla dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). V roce 2025 kraj plánuje pokračování rekonstrukce této silnice v průtahu Jizbice včetně chodníků a opěrných zdí.

Královéhradecký kraj v letošní stavební sezoně na Náchodsku dokončil 16 dopravních staveb za více jak 200 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…