Hejtman Červíček: Se začátkem listopadu jsou krajští silničáři připraveni ošetřovat silnice v regionu

03.11.2023 10:24 | Tisková zpráva

Začátek listopadu je prvním dnem, kdy jsou silničáři zajišťující zimní údržbu v Královéhradeckém kraji v pohotovosti.

Hejtman Červíček: Se začátkem listopadu jsou krajští silničáři připraveni ošetřovat silnice v regionu
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

 Nadcházející zimní období budou udržovat více jak 3,5 tisíce kilometrů komunikací. Připravené mají desítky tisíc tun posypových materiálů a stovky kusů techniky, která jim pomůže udržovat silnice během zimy sjízdné. 

Anketa

Líbil se vám projev prezidenta Pavla pronesený 28. října?

4%
93%
hlasovalo: 14001 lidí

„Na nadcházející sezonu zimní údržby silnic máme plánované náklady ve výši 225 milionů korun. V případě potřeby ale plán upravíme a náklady navýšíme podobně jako v minulých letech. Ať už chemicky či pomocí inertního materiálu budeme udržovat více jak 3,5 tisíce kilometrů silnic v regionu. I pro letošní rok klesl počet kilometrů komunikací, které se v zimě neudržují. Letos se jedná o 194 kilometrů silnic nižšího významu,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček.

V Královéhradeckém kraji je 413 kilometrů silnic I. třídy, 940 kilometrů silnic II. třídy a 2 388 kilometrů silnic III. třídy. Celkem je v regionu 3 741 kilometrů silniční sítě.

„Kapacita skladů jednotlivých cestmistrovství, včetně těch záložních, disponuje 21 tisíc tunami posypové soli a 6 100 tunami inertního materiálu. Na zimu je k dispozici 119 sypačů s radlicemi, 51 nakladačů, 12 sněhových fréz a 113 traktorových radliček,“ informoval ředitel Údržby silnic Královéhradeckého kraje Jiří Brandejs.

Techniku bude v nastávajícím zimním období obsluhovat 230 řidičů, 30 techniků na dílnách a také 85 dispečerů na 15 dispečerských stanovištích vybavených nezávislým elektrickým okruhem elektrické energie.

Řidičům je i v letošním roce k dispozici webová aplikace Zimní obslouženost, kde se dozvědí, kdy naposledy byl daný úsek ošetřovaný. Aplikaci najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…