Hejtman Červíček: Stavba roku Královéhradeckého kraje mění pravidla

09.03.2022 18:20

Počínaje letošním ročníkem se chce krajská soutěž stavba roku více propojit se svou celostátní obdobou.

Hejtman Červíček: Stavba roku Královéhradeckého kraje mění pravidla
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Odborná porota vybere z oceněných jednu stavbu, které v případě jejího přihlášení do celostátní soutěže Stavba roku uhradí vstupní poplatek Královéhradecký kraj. Adepty na kterékoliv z udělovaných ocenění mohou jejich investoři, zhotovitelé i projektanti přihlašovat do 29. června do 12 hodin. 

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí

„S partnery, kteří se na pořádání této tradiční soutěže podílejí a zaštiťují odbornou stránku, jsme se dohodli na některých úpravách pravidel. Účast v krajské soutěži, která je zdarma, chceme zatraktivnit a také pomoci s větším zviditelněním zajímavých staveb z našeho regionu na celostátní úrovni,“ říká hejtman Martin Červíček, pod jehož záštitou se již 19. ročník soutěže koná.

Cílem tohoto klání je seznámit širokou odbornou i laickou veřejnost s úrovní současného stavebnictví, architekturou a projektováním v našem regionu. Hlásit se mohou stavby všech kategorií zkolaudované nebo s povoleným zkušebním provozem v období od 1. 1. 2019 do 31. 5. 2022. Stavba musí být zhotovena na území Královéhradeckého kraje. Přihlášky je možné podávat do 29. června, výsledky letošního ročníku pořadatelé slavnostně vyhlásí koncem roku.

V roce 2021 usilovalo o titul 16 staveb, zvítězila přestavba bývalého rychnovského kina na moderní městskou knihovnu. Ocenění získaly i další stavby – restaurant Lemur a Safari pivovar ve Dvoře Králové nad Labem, sportovní park U Svatých v Holohlavech, rekonverze tubusu větrné elektrárny v Novém Hrádku na rozhlednu s infocentrem a přístavba biskupského gymnázia v Hradci Králové a rekonstrukce kaple svatého Josefa ve Slavětíně na Trutnovsku.

Vedle Královéhradeckého kraje je pořadatelem soutěže Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Česká komora architektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…