Hejtman Červíček: Strategické dopravní stavby státu budou mít jasná pravidla

25.11.2021 15:18

Královéhradecký kraj do konce roku uzavře smlouvu s Ředitelstvím silnic a dálnic České republiky, ve které dojde k nastavení pravidel při výstavbě strategických dopravních staveb v našem regionu.

Hejtman Červíček: Strategické dopravní stavby státu budou mít jasná pravidla
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Vedení obou institucí si od této dohody slibuje lepší koordinaci při dostavbě D11 a D35, či stanovení pravidel pro užívání silnic nižších tříd, kterých se tato výstavba dotýká. 

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí

„Je samozřejmě dobře, že se nám v posledních letech společně se státem daří dostavět stěžejní dálnice D11 a D35. Na druhou stranu výstavba těchto významných liniových staveb mimo jiné přináší extrémní zátěž pro krajskou silniční síť, která v průběhu výstavby slouží staveništní dopravě, nebo se bude v konkrétních úsecích využívat pro vedení objízdných tras. Tato extrémní zátěž však neodpovídá jejich stavebnímu ani dopravně technickému stavu. Je tedy nutné se státem dohodnout, za jakých podmínek se budou krajské silnice využívat a jak bude docházet k následné kompenzaci jejich opotřebení či poškození během stavební činnosti státu,“ vysvětlil důležitost dohody mezi Královéhradeckým krajem a ŘSD hejtman Martin Červíček.

„V praxi to bude znamenat, že při přípravě a realizaci každé investiční akce jako jsou jednotlivé úseky dálnic nebo obchvatů měst a obcí, jejichž investorem bude ŘSD ČR, dojde k uzavření protokolu upravujícího podmínky užívání silnic ve vlastnictví Královéhradeckého kraje při realizaci konkrétní stavby. Protokol bude obsahovat přesný rozsah úseků krajské silniční sítě, které se budou využívat během realizace jednotlivých staveb jak pro přístupy na staveniště či trasy pro přepravu stavebních hmot a materiálů, tak pro vedení objízdných tras. Součástí dokumentů bude také identifikace rozsahu případných úprav těchto tras před zahájením stavby a oprav stavbou dotčených komunikací po jejím dokončení,“ doplnil radní pro dopravu Václav Řehoř.

Stát prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic České republiky na území Královéhradeckého kraje spravuje téměř 437 kilometrů dálnic a silnic první třídy. Královéhradecký kraj se pak stará o dalších více jak 3 300 kilometrů komunikací II. a III. tříd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…