Hejtman Červíček: V Královéhradeckém kraji vzplane olympijský oheň

19.01.2023 17:36

V Královéhradeckém kraji už na konci tohoto týdne vypukne 20. Olympiáda dětí a mládeže. Program odstartuje v neděli 22. ledna ve 14:00 slavnostním ceremoniálem na zimním stadionu v Hradci Králové.

Hejtman Červíček: V Královéhradeckém kraji vzplane olympijský oheň
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Od pondělí 23. do čtvrtka 26. ledna budou mladí sportovci porovnávat síly na zimních sportovištích ve Špindlerově Mlýně, Vrchlabí, Trutnově a Nové Pace. 

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28716 lidí

„Jubilejní 20. ročník Olympiády dětí a mládeže je tady. Největší sportovní událost pro mladé sportovce se odehraje na sportovištích Královéhradeckého kraje, který je rodištěm mnoha úspěšných sportovních a jiných osobností. A my bychom chtěli všechny pozvat na program následujících dnů, kdy se v našem kraji odehrají pozoruhodná sportovní klání, ale i neméně zajímavý společensko-kulturní program. Chceme, aby si všichni užili mimořádnou atmosféru olympiády v Krkonoších v Královéhradeckém kraji, a věříme, že se letošní ročník vydaří co možná nejvíce,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Olympijský oheň vzplane v neděli 22. ledna v hradecké ČPP Aréně během zahajovacího ceremoniálu, kterým bude provázet moderátor a olympijský medailista Roman Šebrle. Olympijský oheň zapálí vlajkonoška královéhradecké výpravy snowboardistka Eva Adamczyková.

V rámci zahajovacího ceremoniálu bude z důvodu bezpečnosti pro dopravu uzavřena část ulice Komenského před hradeckým zimním stadionem. Dopravu zde budou řídit policisté.

Všech 14 krajských výprav se následně přesune do Špindlerova Mlýnu, který se na několik dní promění v olympijské město. Centrem samotné olympiády se stane hotel VZ Bedřichov ve Špindlerově Mlýně. Olympijský dům sportovcům a návštěvníkům her nabídne během čtyř dní doprovodné akce i medailové ceremoniály, které se odehrají na venkovním podiu. Vstup do Olympijského domu bude pro všechny zdarma, a to každý den od 9 do 21 hodin.

„Důležitou součástí Olympiády dětí a mládeže jsou hodnoty jako fair play, respekt k soupeři, radost z pohybu či přátelství. Mladí sportovci budou bojovat o medaile v deseti sportech, ale nezapomněli jsme ani na hendikepované sportovce a do programu tak zařadili jednu paralympijskou disciplínu, a to běžecké lyžování zrakově postižených. Bude plnohodnotnou součástí bodovaných výsledků jednotlivých krajských výprav,“ připomněl náměstek hejtmana pro školství a sport Arnošt Štěpánek.

Diváci mohou sportoviště navštěvovat během celé olympiády od 23. do 26. ledna. Přehled jednotlivých sportů je dostupný na www.olympijskytym.cz. Veškeré informace a sportovní příběhy budou také v mobilní aplikaci Olympijský tým, která je dostupná na Google Play a App Store.

„Olympiáda dětí a mládeže je největší multisportovní akce u nás, kterou za dvacet let existence prošly tisíce mladých lidí. Někteří z nich, jako například Ester Ledecká nebo Josef Dostál, se dostali i na velkou olympiádu a pro některé zůstala Olympiáda dětí a mládeže největší sportovní akcí v životě. S tímto vědomím se se také snažíme každý ročník ODM připravit,“ shrnul Filip Šuman, místopředseda Českého olympijského výboru odpovědný za Olympiádu dětí a mládeže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.