Hejtman Červíček: V investování do sítě našich nemocnic nezpomalujeme

21.01.2024 18:05 | Tisková zpráva

V areálu rychnovské nemocnice za plného provozu pokračují práce na výstavbě nového multioborového pavilonu a modernizaci několika pater stávajícího pavilonu DIGP. Na stavební části kraj zatím proinvestoval zhruba 114 milionů korun z celkových 756 milionů korun bez DPH. Nové části nemocnice by měly začít sloužit pacientům příští rok.

Hejtman Červíček: V investování do sítě našich nemocnic nezpomalujeme
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

V areálu nemocnice momentálně probíhá výstavba nového pavilonu urgentního příjmu – pětipodlažní přístavby stávajícího pavilonu DIGP – a rekonstrukce tří podlaží stávajícího objektu DIGP. Obě budovy budou propojeny, čímž vznikne jeden multifunkční celek, jehož zprovoznění je plánováno koncem roku 2025. Důležitá stavba umožní změnu systému příjmu pacientů a zefektivnění poskytování zdravotnické péče.

„Větší část hrubé stavby nového objektu je dokončena. Nyní probíhá stavba zbývající části, kde došlo ke zpoždění z důvodu nálezu vodovodního řadu v základové jámě, o kterém neexistovaly žádné záznamy. Následně se ukázalo, že je to hlavní vodovodní řad, který zásobuje vodou všechny hydranty v areálu nemocnice, proto musel být přeložen tak, aby nedošlo k přerušení zásobování vodou. Dalším zdržením byl základ stávajícího pavilonu DIGP, který zasahoval do stavební jámy a stavaři ho museli odstranit. V prvních dvou podlažích hrubé stavby objektu nového pavilonu nicméně práce pokračují a probíhá zde již montáž rozvodů vzduchotechniky,“ popsal pokračování stavebních prací Pavel Bulíček, první náměstek hejtmana odpovědný za investice.

Ve stávajícím pavilonu DIGP dělníci dokončili rekonstrukci kotelny, která byla na začátku topné sezony uvedena do zkušebního provozu. Proběhla také přeložka svislé i vodorovné kanalizace objektu v souvislosti s novým dispozičním řešením. Současně s tím skončily stavební práce na čtvrtém nadzemním podlaží, kde vznikly tři nové ambulance gynekologie, které již slouží pacientkám.

V areálu nemocnice se postupně připravují přeložky plynu, medicínských plynů, vody, slaboproudu a silnoproudu. Finišují se práce na výstavbě nového energocentra, kde ČEZ zahájil realizaci nové elektro přípojky do tohoto nového objektu.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26570 lidí

Celkem v areálu Nemocnice Rychnov nad Kněžnou kraj plánuje prostavět 756 milionů korun, dalších zhruba 130 milionů bude stát nové vybavení. Ze zmíněné částky je v tuto chvíli prostavěno 114 milionů korun. Státní dotaci do výše 300 milionů korun kraji postupně vyplácí Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Přípravu, administraci a realizaci akce kompletně zajišťuje oddělení průmyslových zón krajského Centra investic, rozvoje a inovací.

„Královéhradecký kraj si je vědom smyslu této významné investice pro Rychnovsko. Rychnovskou nemocnici vnímáme jako součást páteřní sítě krajského zdravotnictví. Svědčí o tom nedávno schválené částečné osamostatnění, díky čemuž má nemocnice větší ekonomickou nezávislost na Oblastní nemocnici Náchod, pod kterou stále patří. V investování do sítě našich nemocnic nezpomalujeme a v současné i nadcházející době jsme do každé z našich nemocnic v Jičíně, Trutnov, Náchodě a Rychnově připraveni investovat jednu miliardu korun, což výrazně pomůže zefektivnit jejich provoz, ale zejména ještě zlepší kvalitu poskytované péče o pacienty,“ potvrdil hejtman Martin Červíček.

Nemocnice Rychnov nad Kněžnou zajišťuje zdravotní péči pro druhý největší okres Královéhradeckého kraje a zároveň i turisticky oblíbenou oblast Orlických hor. Je také přirozenou spádovou nemocnicí pro průmyslovou zónu Solnice–Kvasiny. V nemocnici pracuje 560 zaměstnanců a svým pacientům nabízí péči v 11 oborech ambulantní, lůžkové či komplementární zdravotnické péče, přičemž disponuje 250 lůžky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…