Hejtman Grolich: Exekuce se týká jen čtrnácti místních, demoliční práce vrcholí

19.07.2021 13:59

Demoliční práce hasičů vrcholí. Během dneška ukončí bourání v Moravské Nové Vsi a přesunou se ke zbývajícím pěti objektům do Hodonína. Nejpozději v průběhu čtvrtka by měli s likvidačními a demoličními činnostmi končit úplně, zaznělo dnes po zasedání Krizového štábu Jihomoravského kraje v Podivíně.

Hejtman Grolich: Exekuce se týká jen čtrnácti místních, demoliční práce vrcholí
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

Pozitivní zprávu přineslo šetření neziskových organizací. „Neziskovky obešly kolem 1400 rodin a exekuce se nakonec fakticky týkají jen 14 domácností. Takže čísla nejsou tak vysoká, jak jsme se obávali,“ prohlásil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Na plyn už jsou připojené téměř všechny zasažené domácnosti. „Zbývá přes 80 odpojených rodin v Hruškách. Nový plynovod už je tam vybudovaný, aktuálně probíhají tlakové zkoušky a nejpozději od příštího týdne se budou napojovat i tyto poslední domácnosti,“ ujistil hejtman Jan Grolich.

Vláda by dnes podle něj měla rozhodnout o prodloužení stavu nebezpečí a taky změně nařízení, které by mělo umožnit dosáhnout na podporu i lidem, co vlastní nezkolaudované nemovitosti.

Do Moravské Nové Vsi poskytne policie během tohoto týdne nové buňky, které slouží jako dočasné zázemí pro lékaře. Jejich výměna nijak neovlivní stávající zajištění péče pro pacienty. V terénu zůstává 150 vojáků - jsou teď k ruce obcím a starostům. Zvýšený dohled stále vykonávají policisté, kteří střeží taky skládky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.