Hejtman Grolich: Jihomoravský kraj obdržel i přes krizi vysoké ratingové hodnocení

03.06.2021 6:37

Jihomoravský kraj obdržel pro letošní rok mezinárodní rating A1, tedy stejný jako v minulém roce. Krajská rada vzala na vědomí udělení mezinárodního ratingu A1 a národního ratingu Aa2.cz Jihomoravskému kraji společností Moody's na svém středečním jednání (2. června 2021).

Hejtman Grolich: Jihomoravský kraj obdržel i přes krizi vysoké ratingové hodnocení
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jan Grolich, 4. hejtman Jihomoravského kraje

„Je to dobrá zpráva. I v této těžké době, kdy se všechny rozpočty vypořádávají s ekonomickými dopady epidemie koronaviru, se Jihomoravský kraj může prezentovat vysokým ratingovým hodnocením. Ukazuje to na dobré nasměrování kraje směrem ke stabilnímu hospodaření a nízké zadluženosti,“ říká hejtman Jan Grolich.

„Kreditní profil Jihomoravského kraje (JMK, A1/Aa2.cz stabilní) odráží stabilní provozní výsledky, nízkou zadluženost, solidní likviditu a střední míru pravděpodobnosti, že vláda České republiky (Aa3 stabilní) poskytne mimořádnou pomoc za účelem předejít akutnímu nedostatku likvidity. Vývoj provozního hospodaření kraje je úzce svázán s růstem národní ekonomiky, přičemž obezřetné řízení rozpočtu pomůže dále udržet velmi dobrou schopnost financování kapitálových výdajů z vlastních zdrojů a absorbovat vnější šoky,“ praví se mimo jiné ve shrnutí hodnocení společností Moody's.

Jihomoravský kraj uzavřel smlouvu o ratingovém hodnocení v roce 2011. Na základě této smlouvy je společností Moody's prováděna ratingová analýza a udělován kraji rating. V roce 2019 byl mezinárodní rating kraje zvýšen z úrovně A2 na úroveň A1. Stejné ratingové hodnocení obdržel Jihomoravský kraj v loňském i v letošním roce a rovněž mu byl udělen i národní rating, a to na stupni Aa2.cz. Výhled ratingu je stabilní.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.